Αρκετά ακριβό το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

sarakostiana

sarakostianaΑρκετά ακριβό θα είναι φέτος το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.

«Η παραδοσιακή λαγάνα π.χ., δεν διαφέρει σε τίποτα από το ψωμί, που προμηθευόμαστε, καθημερινά. Παρασκευάζεται από το ίδιο αλεύρι, με το κοινό ψωμί και, όμως, η τιμή της είναι μεγαλύτερη, από αυτή του κοινού ψωμιού. Αν συνυπολογίσουμε και το μικρότερο βάρος της, τότε η τιμή της είναι δυσανάλογα υψηλή», υπογραμμίζει το ΚΕΠΚΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΚΕΠΚΑ δίνει συμβουλές για το τραπέζι της Σαρακοστής και της Καθαράς Δευτέρας. Για την αγορά θαλασσινών, αναφέρει ότι οι καταναλωτές πρέπει να επιστρατεύσουν την προσοχή τους. «Τα θαλασσινά, γενικά, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Η οσμή και η εξωτερική όψη τους είναι τα πιο σταθερά χαρακτηριστικά, για να κρίνουμε την καταλληλότητά τους. Πρέπει να ελέγχουμε, πάντα, το βάρος των προϊόντων, όταν τα αγοράζουμε να τα ζυγίζουμε και αλλού», αναφέρει το ΚΕΠΚΑ.

Επίσης, «επειδή διάφορα είδη θαλασσινών διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους, διαφέρουν όμως πολύ, όσον αφορά την τιμή πώλησής τους, πχ. Χταπόδια – μοσχιοί, μπαρμπούνια – κουτσομούρες, πρέπει να προσέχουμε καλά, τις επιγραφές και σημάνσεις, που αναγράφουν τις πληροφορίες του είδους, ώστε να μην παραπλανηθούμε, από τους επιτήδειους», προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ