Αργία και χρέη προκαλούν ελλείψεις ορθοπεδικών υλικών

XEIROYRGOS14

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και των συναρμόδιων υπουργών Οικονομίας, Οικονομικών και Υγείας ζητά με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) ώστε να ρυθμιστούν οι οφειλές των νοσοκομείων και να συνεχιστεί η ομαλή διακίνηση του εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού στα νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΥΠΟΥ τονίζει ότι οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού συνεχίζουν να προμηθεύουν τα νοσοκομεία «και στηρίζουν καθημερινά – ακόμα και σήμερα – την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία τους μιας και τα υλικά αυτά είναι πολύ σημαντικά για την αντιμετώπιση πλήθους επειγόντων περιστατικών, παρά το γεγονός παραμένουν απλήρωτοι για 16 μήνες».

Για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητες τους όλο το προηγούμενο διάστημα, τα μέλη του συλλόγου έκαναν χρήση τραπεζικού δανεισμού μέχρι και την ημέρα που ξεκίνησε η τραπεζική αργία. Λόγω της τραπεζικής αργίας οι χρηματοδοτήσεις και οι εγκρίσεις νέων δανείων έχουν σταματήσει και είναι αβέβαιο εαν οι τράπεζες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων όταν ανοίξουν.

Οι προμηθευτές κάνουν λοιπόν έκκληση προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Υγείας να βρεθεί τρόπος άμεσα να προχωρήσουν τα νοσοκομεία σε μερικές έστω πληρωμές των προμηθευτών εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει «αυτή την στιγμή και που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σταδιακά σε σοβαρές ελλείψεις ορθοπεδικών υλικών στα Νοσοκομεία» καταλήγει η ανακοίνωση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ