«Απώλεσε» την δεδηλωμένη η κυβέρνηση.. Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

boyli15

boyli15

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προμηνύει η ψηφοφορία στη Βουλή η οποία ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά τις τρεις τα ξημερώματα. Εάν Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν πει ναι στη διαπραγμάτευση, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για την Κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά απώλεσε τη δεδηλωμένη.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και πήρε το λόγο πριν κλείσει η συνεδρίαση κα μετέτρεψε ουσιαστικά την ψηφοφορία σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Ενδεικτικό προφανώς της ανησυχίας στο πρωθυπουργικό επιτελείο για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών.

Ωστόσο καταγράφηκαν μεγάλες «διαρροές» για το κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, η οποία διατηρήθηκε ενωμένη.

Αρνητική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Ψαρρέα και Ιωάννα Γαιτάνη.

Απόντες ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και ΒασίληςΚυριακάκης.

«Παρών» ψήφισαν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Ιωάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας.

Η πρόταση πέρασε τελικά με 251 ψήφους.

Για την ιστορία αναφέρεται ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ήπειρο, ψήφισαν ναι στην εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση.

Μισή ώρα μετά τη λήξη της συνεδρίασης υπήρξε και δεύτερο χτύπημα στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Με κοινή του δήλωση, 15 βουλευτές που ψήφισαν Ναι αναφέρουν ότι διαφωνούν ριζικά με την πρόταση . «Ψηφίζουμε για να μην τεθεί θέμα δεδηλωμένης». Οι βουλευτες είναι: Αμανατιδου Λιτσα, Δελημήτρος Κώστας, Ζανας Ζήσης, Ζερδελής Γιάννης, Ησυχος Κώστας, Ιωαννιδης Ηλίας, Καματετός Ηλίας, Κριτσωτάκης Μιχαλης, Κότσιας Θωμας, Ουζουνίδου Ευγενία, Πετράκος Αθανάσιος, Σαμουίλης Στέφανος, Τσανάκα Αλεξάνδρα, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Χουντής Νικος

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ