Από φακελάκια και ιδιαίτερα το «μαύρο» χρήμα…

GIATROS

GIATROSΑυτό που αποτελούσε κοινό μυστικό, ότι δηλαδή τα φακελάκια και τα ιδιαίτερα αποτελούν τη βάση του μαύρου χρήματος, ήρθε να επιβεβαιωθεί μέσα από τους επίσημους ελέγχους…

Βέβαια τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ήρθαν να θυμίσουν και ορισμένες περιπτώσεις μεγαλογιατρών στα Γιάννινα, οι οποίοι φρόντισαν να φύγουν από τις νευραλγικές θέσεις που κατείχαν μόλις ξεκίνησαν οι έλεγχοι….

Οι έλεγχοι λοιπόν έδειξαν πως εκπαιδευτικοί με μηνιαίο εισόδημα που δεν ξεπερνούσε τα 1.200 ευρώ στα προ ενιαίου μισθολογίου επίπεδα βρέθηκαν να έχουν αποταμιεύσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Έσπευσαν μάλιστα λόγω των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα να τις μεταφέρουν στο εξωτερικό. Το ίδιο έκαναν και ορισμένοι γιατροί του ΕΣΥ.

Στο μαύρο χρήμα λοιπόν από ιδιαίτερα μαθήματα και τα γνωστά φακελάκια στα νοσοκομεία αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό η περιουσία μερίδας εκπαιδευτικών και γιατρών -αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των 5.260 υπαλλήλων- που έστειλαν στο διάστημα από το 2010 μέχρι πρόσφατα σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα ύψους 1,45 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ