Από τρεις διαφορετικές εστίες ξεκίνησε η φωτιά…

ARTA F2 6 7

ARTA F2 6 7ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια ανάσα από τα σπίτια στον οικισμό του Γλυκόριζου έφτασε η φωτιά το απόγευμα της Κυριακής μετά από μια ξαφνική «ριπή» ανέμου.

Ευτυχώς και χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών αλλά και εθελοντών που συνέδραμαν από την αρχή, ο κίνδυνος περιορίστηκε και τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση.

ARTA F1 67

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, από τρία διαφορετικά σημεία, γεγονός που κάνει την Πυροσβεστική να μην αποκλείει την πιθανότητα του εμπρησμού.

ARTA F3 6 7Πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και της ξερής βλάστησης στην περιοχή.

Προς στιγμή απείλησε το περιαστικό δάσος της πόλης της Άρτας και το νοσοκομείο, ενώ όλη η περιοχή είχε τυλιχθεί στους καπνούς.

ARTA F4 66 7Από τις τέσσερις το μεσημέρι και μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που είχαν πετάξει από το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Επί τόπου βρέθηκαν ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Βασίλης Κώνστας ο οποίος συντόνισε το έργο της πυρόσβεσης όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς.

Μιλώντας στο Epiruspost.gr ο κ. Ψαθάς τόνισε ότι δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα να περιοριστεί η φωτιά ώστε να μην περάσει στο περιαστικό δάσος της Άρτας.

ARTA F5 6 7Εκτιμάται ότι περισσότερα από εκατό στρέμματα έγιναν στάχτη ενώ θα παραμείνουν σε καίρια σημεία δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να ελέγξουν εστίες αναζωπύρωσης.

Ήταν δύσκολες ώρες για την περιοχή, σημείωσε ο κ. Ψαθάς και εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής αλλά και όλων όσων συνέδραμαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έργο της κατάσβεσης προσέτρεξαν εθελοντές της ΛΕΦΕ και της Ομάδας 4Χ4 ενώ για πρώτη φορά κινητοποιήθηκε η νεοσύστατη Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, στην οποία μετέχουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν περάσει και ταχύρυθμη εκπαίδευση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ