Από το…. παράθυρο η αύξηση στο χαράτσι, κλείνουν σπίτια στα χωριά….

XORIO1Εμβρόντητοι έχουν μείνει οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών της Ηπείρου καθώς παίρνοντας στα χέρια τους, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αυτό που διαπιστώνουν είναι η σημαντική αύξηση στο χαράτσι των ακινήτων.

Αύξηση που ανέρχεται στο ένα ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο… Έτσι φέτος θα πληρώσουν αρκετά χρήματα περισσότερα από ότι την προηγούμενη σεζόν!

Ο φόρος ακινήτου ανέρχονταν στα τρία ευρώ και υπολόγιζαν ότι με τη μείωση που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση θα γλίτωναν ένα μικρό τουλάχιστον ποσό.

Όμως η αλλαγή στην τιμή ζώνης έχει ως αποτέλεσμα τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καθώς το χαράτσι από τα τρία ευρώ φτάνει στα τέσσερα ανά τετραγωνικό μέτρο και το συνολικό ποσό ξεπερνά κατά πολύ εκείνο που είχαν πληρώσει τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ένα σπίτι λοιπόν σε οποιοδήποτε από τα χωριά της Ηπείρου, της φτωχότερης –κατά τους πολιτικούς- περιοχής της Κοινότητας, π.χ. 60 τ.μ., πλήρωσε πέρυσι (2012) «Χαράτσι ΔΕΗ» 180€/χρόνο καθότι η τιμή ζώνης για κτίσματα σε όλα τα χωριά ήταν τρία ευρώ. Για το ίδιο σπίτι φέτος, θα πληρώσει έναντι τεσσάρων ευρώ, όταν το ανώτατο όριο του ειδικού τέλος για αστικές περιοχές ανέρχεται στα πέντε ευρώ.

Έτσι η υποτιθέμενη μείωση όχι μόνο δεν τους αγγίζει αλλά μοιάζει στην κυριολεξία με κοροϊδία καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα νοικοκυριό που θα πληρώσει λιγότερα από πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ