Από τον Κορυδαλλό ο εγκέφαλος συντόνιζε την εγκληματική οργάνωση- Στο μπαρ της Πρέβεζας κλείνονταν οι δουλειές

AGRINIO MANTRA

AGRINIO MANTRAΑκόμη και μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται τους τελευταίους δυόμισι μήνες, εξακολουθούσε να διευθύνει την εγκληματική οργάνωση και να κινεί τα νήματα της τεράστιας κομπίνας που είχε στηθεί, στην Ήπειρο και όχι μόνο.

Ο 43χρονος που γεννήθηκε στο Τορόντο, ζούσε στην Αθήνα και από το 2010 περίπου δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στην πόλη της Πρέβεζας, αποτελεί βίο και πολιτεία.

Και όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα η ενασχόλησή του με τις κλοπές αυτοκινήτων έχει παρελθόν και μάλιστα μεγάλο. Άλλωστε από το 2011 τον αναζητούσε η Ασφάλεια Αττικής για ανάλογες υποθέσεις ενώ είχαν εκδοθεί και δυο εντάλματα σύλληψης της 17ης Τακτικής Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Ο 43χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία, αποτελεί τον «εγκέφαλο» της εγκληματικής οργάνωσης που είχε ρημάξει την Ήπειρο αλλά είχε πλοκάμια και σε άλλες περιοχές της χώρας, από το 2010 περίπου εμφανίστηκε στην πόλη της Πρέβεζας, ανοίγοντας κέντρο διασκέδασης στην παραλιακή.

Οι εμφανίσεις του στην πόλη ήταν συχνές και μάλιστα θέλησε να αναπτύξει σχέσεις με την τοπική κοινωνία. Τότε όλοι μιλούσαν για έναν άνθρωπο που ήξερε καλά να κάνει δημόσιες σχέσεις.

Το κέντρο διασκέδασης, ήταν η βιτρίνα. Εκεί γινόταν η στρατολόγηση μελών για το κύκλωμα όμως στον ίδιο χώρο αναζητούνταν και πελάτες στους οποίους πωλούσαν τα παραποιημένα αυτοκίνητα.

Ο 43χρονος συνελήφθη στην Σαντορίνη, στα μέσα του Αυγούστου. Μαζί με έναν συνεργό του και με την απειλή πιστολιού μπήκαν σε πολυκατάστημα τροφίμων και πήραν από τον Διευθυντή όλα τα χρήματα του ταμείου.

Την επόμενη μέρα εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Σαντορίνης, την ώρα που επιχειρούσαν να επιβιβαστούν σε πλοίο για να διαφύγουν.

Από τότε ο 43χρονος βρίσκεται στις Φυλακές Κορυδαλλού αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να διευθύνει το δίκτυο που είχε στήσει.

Στη μάντρα-συνεργείο, στους Αγίους Αποστόλους Αγρινίου, η οποία αποτελεί το κεντρικό σημείο όπου μεταφέρονταν τα αυτοκίνητα, έχουν εντοπιστεί δεκάδες οχήματα και η έρευνα της αστυνομίας για την ταυτοποίησή τους θα διαρκέσει ημέρες.

Σε εξέλιξη όμως είναι η έρευνα της αστυνομίας και προς άλλες κατευθύνσεις καθώς υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι πέρα από τα τέσσερα άτομα, λειτουργούσαν κι άλλοι συνεργάτες της ίδιας ομάδας. Ακόμη σε βάθος εξετάζεται ο ρόλος της εταιρίας οδικής βοήθειας, καθώς φαίνεται ότι τα οχήματά της χρησιμοποιήθηκαν αρκετές φορές για τη μεταφορά κλεμμένων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, πολλές φορές η παραγγελία οχήματος προηγούνταν της κλοπής. Στο μπαρ της Πρέβεζας, συνήθως, έφτανε ο υποψήφιος πελάτης και εκεί σε συγκεκριμένα άτομα έλεγε τον τύπο του αυτοκινήτου που επιθυμούσε να αγοράσει.

Η σπείρα έπιανε δουλειά… Έκλεβε το όχημα, γίνονταν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και στη συνέχεια τα παρέδιδαν στον πελάτη με τιμή πολύ χαμηλή σε σχέση με την πραγματική.
Από κάθε όχημα αποκόμιζαν όφελος από 600 ευρώ έως 2000 ευρώ.

Τα πάντα γίνονταν υπό την καθοδήγηση του 43χρονου, ακόμη και τους τελευταίους μήνες όπου βρίσκονταν στη φυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ