Από την σπείρα της Θεσπρωτίας οι ληστείες στο Βασιλικό!

asti nosok

asti nosok

Δεν έχει τέλος, από ότι φαίνεται, η δράση της σπείρας που εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας. Κι αναμφίβολα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες των τελευταίων μηνών.

Η συγκεκριμένη ομάδα πέρα από τις 18 κλοπές και διαρρήξεις που είχε διαπράξει σε χωριά της Θεσπρωτίας, αποκαλύφθηκε ότι είναι η ίδια που βρίσκεται πίσω από δύο ληστείες ηλικιωμένων στο Βασιλικό Ιωαννίνων.

Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στις 14 Απριλίου στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας. Δύο Αλβανοί, 26 και 21 ετών, είναι οι δράστες των ληστειών στο Βασιλικό.

Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού και ευρημάτων, οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες σε δύο ληστείες που έγιναν στο Βασιλικό Ιωαννίνων.

Στην εξιχνίαση των υποθέσεων συνέδραμε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας.

Συγκεκριμένα, οι δράστες συμμετείχαν, με διαφορετική σύνθεση, στις παρακάτω εγκληματικές ενέργειες:
• μετά τα μεσάνυκτα της 15-01-2016, εισήλθαν σε σπίτι όπου διαμένουν δύο ημεδαπές, ηλικίας 62 και 64 ετών και με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποίησαν τις παθούσες, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ.

• ξημερώματα της 01-03-2016, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν οικία όπου διαμένει ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 84 και 78 ετών και όταν έγιναν αντιληπτοί από τους παθόντες, με την απειλή μαχαιριού και σωματικής βίας, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν χρυσό κόσμημα, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Θεσπρωτίας.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ