Από την Κόνιτσα στην κορυφή του Ολύμπου!

olimpus1

olimpus1

Την κορυφή του Ολύμπου κατέκτησαν έξι ερασιτέχνες αθλητές, οι οποίοι ξεκίνησαν από την ακριτική Κόνιτσα με στόχο να σπάσουν τον προηγούμενο ρεκόρ τους και να βοηθήσουν μέσα από την πρωτοβουλία τους ιδρύματα με κοινωφελή δράση.

Οι αθλητές διήνυσαν περίπου τριακόσια χιλιόμετρα με τα ποδήλατός τους, έρεξαν στο μονοπάτι της Γκορτσιάς ως το καταφύγιο «Αποστολίδης» κάτω από την κορυφές του Ολύμπου και στη συνέχεια αναρριχήθηκαν στον Μύτικα, την υψηλότερα κορυφή της Ελλάδος.

Κι όλα αυτά τα πέτυχαν σε 22 ώρες και 25 λεπτά!!!

olimpus2Σκοπός της δράσης αυτής είναι η ενίσχυση του Σώματος Φίλων ΑΜΕΑ «Δράση για το κάτι άλλο» στη Θεσσαλονίκη.

Το σκεπτικό της ομάδας είναι ότι δεν “αγγίζουμε” χρήματα. Οι χορηγίες πολιτών και εταιρειών γίνονται απευθείας στο Σώμα Φίλων ΑΜΕΑ μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή κάλυψης υλικών αναγκών.

Οι εταιρείες στη συνέχεια επιλέγουν τον τρόπο διαφήμισής τους μέσω του event.

olimpus3

Οι αθλητές της ομάδας ήταν:

Βασίλης Τζίμας (39) Ιατρός Ορθοπεδικός
Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας δρόμου και MTB. Επί 12 χρόνια συμμετέχει σε αγώνες ποδηλασίας ενώ υπάρχει αθλητής και γιατρός της ομάδας ΚΟ24 τα τελευταία 3 χρόνια.

Δημήτρης Αγγίδης (37) Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας δρόμου, ιστιοσανίδας και χειμερινού σκι. Υπήρξε αθλητής της ομάδας ΚΟ24 το 2014, ενώ το ίδιο καλοκαίρι διέσχισε την Ευρώπη με ποδήλατο περνώντας από Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία.

Βασίλης Κατσούκης (40) Υπάλληλος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλάσίας δρόμου μεγάλων αποστάσεων. Το 2014 υπήρξε αθλητής της ομάδας ΚΟ24 ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά και με την ορειβασία.

Βασίλης Καλούδης (41) Υπάλληλος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας δρόμου. Το 2014 συμμετείχε ως εθελοντής οδηγός στην ομάδα ΚΟ24 ενώ φέτος παίρνει μέρος για πρώτη φορά ως αθλητής.

Λουκάς Τσίκιζας (31) Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας
Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας δρόμου με δεκάδες συμμετοχές σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων σε όλη την Ελλάδα. Συμμετέχει ως αθλητής της ομάδας ΚΟ24 για πρώτη φορά.

Κωνσταντίνος Παπαπουλίδης (30) Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας
Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας και ορειβάτης. Τα τελευταία 4 χρόνια συμμετέχει σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων αλλά και MTB, ενώ υπάρχει αθλητής της ομάδας ΚΟ24 από το 2013.

Καθοριστική ήταν η συμβολή του Λάζαρου Μποτέλη που τους οδήγησε με ασφάλεια στην κορυφή.

Επίσης για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας συνέβαλαν οι συνοδοί και ορειβάτες Χρήστο Κίτσιο, Μάρθα Κυρίτση, Ελένη Κουτούφη, Παντελή Χούσο και Βαγγέλη Γρατσούνα.

Γενικοί συντονιστές ήταν ο Κώστας Μπάρμπας και ο Παναγιώτης Λάκκας.

olimpus4
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ