Από την άνοιξη τα νεότερα για τη Γέφυρα Πλάκας

gefira plagkr

gefira plagkrΑπό την…άνοιξη ουσιαστικά θα πρέπει να αναμένονται τα νεότερα για το γεφύρι της Πλάκας και την αναστήλωση που προβάλει ως καθολικό αίτημα μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού από τις περσινές θεομηνίες.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού, με την συμμετοχή του Υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, υπηρεσιακών παραγόντων, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, του Προέδρου του ΤΕΕ Ηπείρου Χρίστου Παπαβρανούση, του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ και καθηγητών του Πολυτεχνείου.

Η επιτροπή αυτή, θα μπορέσει στο εξής να δρομολογήσει τα επόμενα βήματα, αποδεσμευόμενη ουσιαστικά από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο θα συνεπικουρεί και θα συνδράμει το έργο της, είτε στηρίζοντας οικονομικά την αναστήλωση, είτε επιλύοντας πάσης φύσεως γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ουσιαστικά βήματα πάντως, για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, θα πρέπει να αναμένονται από την άνοιξη, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν πλέον οποιεσδήποτε εργασίες στην περιοχή.

Ήδη πάντως έχουν περάσει έντεκα μήνες από την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας και παρά τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις των πρώτων ημερών για την αναστήλωση, αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι ελάχιστα…

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι έγιναν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνδρομή τοπικών φορέων και ιδιωτών και όχι με την αρωγή του κεντρικού κράτους.

{jathumbnail off} ‘

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ