Από συνεργούς του Παλαιοκώστα η ληστεία στα Τρίκαλα

pplaiokostas

pplaiokostasΣυνεργάτης του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα φαίνεται ότι είχε το γενικό πρόσταγμα για την πρόσφατη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς, στη Φαρκαδόνα Τρικάλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν εμπλοκή και του ίδιου του Παλαιοκώστα.

Τα τελευταία ίχνη του 48χρονου καταζητούμενου είχαν εντοπιστεί πριν ενάμισι μήνα περίπου στην Ήπειρο. Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στην πόλη των Ιωαννίνων, χωρίς όμως κανείς να είναι σε θέση να γνωρίζει αν στη συνέχεια ο Βασίλης Παλαιοκώστας κινήθηκε προς την Αλβανία, προς το εσωτερικό της χώρας ή βρήκε στην ευρύτερη περιοχή άλλο ασφαλές καταφύγιο.

Η ληστεία στη Φαρκαδόνα σήμανε συναγερμό κι επί τόπου έφτασε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας – έχει αναλάβει την αναζήτηση του Β. Παλαιοκώστα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει πλέον βρεθεί ότι ένας από τους ληστές της Φαρκαδόνας είναι ένας από τους τρεις δράστες της ληστείας που σημειώθηκε το μεσημέρι της 22ας Αυγούστου 2014 στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας με λεία 396.930 ευρώ. Στη συνέχεια οι κακοποιοί διέφυγαν με ταχύπλοο που βρέθηκε στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου αφού είχαν πάρει όμηρο υπάλληλο της τράπεζας.

Η εν λόγω ένοπλη ομάδα, που συμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αποτελείτο από τον 45χρονο Σπύρο Χριστοδούλου, τον 34χρονο Σπύρο Δραβίλα και τον 36χρονο Γιώργο Πετρακάκο, είχε συνεργασθεί την περίοδο 2013-2014 σε ληστείες τραπεζών με τον συλληφθέντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία για συμμετοχή στη ληστεία στη Φαρκαδόνα αφορούν τουλάχιστον έναν από τους δύο πρώτους προαναφερομένους και όχι τον 36χρονο. Συνεχίζεται όμως η διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να βρεθεί η ακριβής σύνθεση της ένοπλης ομάδας που προχώρησε στη ληστεία στη θεσσαλική πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ