Απόλαυσαν γεύσεις, έμαθαν μυστικά των τοπικών προιόντων

ageloum3

Μία πρωτότυπη και καινοτόμα εκδήλωση που αγκαλιάστηκε με μεγάλη θέρμη από τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Ιωαννίνων οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του έργου “MediterraneanLife Style- Μεσογειακός Τρόπος Ζωής.

Σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων και τα τμήματα Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης –Αρχιμαγείρων (chef), Τεχνικών Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής και Στελεχών Διατροφής καιΔιαιτολογίας, λειτούργησε μια μεγάλη, υπαίθρια κουζίνα μέσα από την οποία αναδείχθηκαν τατοπικά προϊόντα της Ηπείρου και ο μεσογειακός τρόπος διατροφής.

Γευστικοί συνδυασμοί που εντυπωσίασαν, συνταγές κλασσικές αλλά και μοντέρνες μέσα από τιςοποίες αναδεικνύονται τα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας και η μεσογειακή διατροφή.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, με την ενεργή συμμετοχή τους, μαθητές δημοτικών σχολείωνκαθώς και πλήθος κατοίκων που είχαν την ευκαιρία μιας μοναδικής γευστικής δοκιμής. Μάλισταπολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στην μαγειρική παίρνοντας ιδέες και συμβουλές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Έλληνες και Ιταλοί εταίροι του έργου.

Η υπαίθρια εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού ΠρογράμματοςΕδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013 και του έργου με τίτλο «Mediterranean Life Style -Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» (ακρωνύμιο: MedLS) το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από τοΕυρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας καιτης Ιταλίας.

Εν τω μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα την Παρασκευή 12 Ιουνίου το συνέδριοκλεισίματος του έργου «Mediterranean Life Style – Μεσογειακός Τρόπος Ζωής)» (ακρωνύμιο:MedLS).Στο συνέδριο παραβρέθηκαν με εκπροσώπους τους οι οκτώ Ιταλοί και Έλληνες εταίροι τουέργου, ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, ο δήμαρχος του Λεβεράνο Giovanni Zecca, οχειριστής του έργου και εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕπιχειρησιακούΠρογράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» κ. ΒασίληςΓαβριηλίδης, τα μέλη του δικτύου παραγωγών που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματοςκαθώς και πολίτες.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου κι αυτό που είχε μεγάλο ενδιαφέρονήταν η συζήτηση, της προοπτικής της βιωσιμότητας και της διεύρυνσης του δικτύου Ιταλών καιΕλλήνων παραγωγών παραδοσιακών προϊόντων.

Το κοινό εμπορικό σήμα MedLS θα είναι η σήμανσηόλων των επιχειρήσεων του δικτύου, των παραγωγικών διαδικασιών τους και των υπηρεσιών τουςστο χώρο των παραδοσιακών προϊόντων, για την προώθηση των αξιών του μεσογειακού τρόπουζωής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ολοκλήρωσε έγκαιρα όλες τις παρεμβάσεις πουπεριελάμβανε το έργο -παραδοτέα- γεγονός που επισημάνθηκε ιδιαίτερα από την ΔιαχειριστικήΑρχή.

Το Συνέδριο Κλεισίματος διοργανώνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού ΠρογράμματοςΕδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013 και του έργου με τίτλο «Mediterranean Life Style -Μεσογειακός Τρόπος Ζωής)» (ακρωνύμιο: MedLS). Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από τοΕυρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25%από εθνικούς πόρους της Ελλάδας καιτης Ιταλίας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ