Αποφάσισαν πως θέλουν το λιμάνι!

PREBEZA 13 2 14

PREBEZA 13 2 14Η αναγκαιότητα να συνυπάρχουν μαζί οι τρεις δραστηριότητες , εμπορική, τουριστική και αλιευτική στο Λιμάνι της Πρέβεζας τονίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συζήτηση για την τροποποίηση του Master Plan, όπου κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εναλλακτική λύση Β, με την μεταφορά του εμπορικού λιμένα στην ανατολική προβλήτα και με την προσθήκη των προτάσεων των φορέων, για τις πραγματικές ανάγκες του λιμένα και με τα συμπεράσματα της Ημερίδας του ΤΕΕ που έγινε το 2009.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το λιμάνι συμφωνούν η τοπική κοινωνία αλλά και οι φορείς.

Αρχικά η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα Παρθενία Καζάκου εισηγήθηκε το θέμα και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν το τελευταίο διάστημα, στις όλων των φορέων που κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση και που αναφέρουν ως ενδεδειγμένη τη λύση Β, υπογραμμίζοντας πως η επιλογή της εναλλακτικής λύσης Β είναι και η τελική εισήγηση του λιμενικού ταμείου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση επισήμανε πως σωστά όλοι οι φορείς τοποθετήθηκαν πως η λύση β είναι η πλέον κατάλληλη λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι μια λύση που θα μας ακολουθήσει για τις επόμενες δεκαετίες. Στο θέμα μειοψήφησε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Mεταξύ των άλλων ο κ. Τσοβίλης εξέφρασε την ριζική διαφωνία της Λαϊκής Συσπείρωσης με τις τοποθετήσεις και τις πράξεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αφού τα πλάνα Α και Β όπως τόνιοσε υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και δεν εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ