Αποφάσιζαν για την Κυανή Ακτή βλέποντας…Σκόπελο!

PROGRAMMATIKH KYANH

PROGRAMMATIKH KYANHΜάλλον είναι πολύ αργά για δάκρυα… Ή τα δάκρυα που χύνει η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας για την Κυανή Ακτή είναι κροκοδείλια.

Η σιωπή της επί τρία ολόκληρα χρόνια για το έργο της ανάπλασης δεν έχει προηγούμενο. Κι έρχεται τώρα, δύο μήνες πριν τις εκλογές, για να συμμεριστεί τις αγωνίες και τις ανησυχίες, δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, σίγουρα όμως στο σύνολό τους εκ των υστέρων. Και ν’ απαιτήσει, όπως επαίρεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη διακοπή του έργου….

 

Και φυσικά πίσω από τη Δημοτική Αρχή, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο ένας συναγωνίζεται τον άλλο στον λαϊκισμό και τη φτηνή μικροπολιτική!

Στις 31 Ιανουαρίου του 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας συζήτησε και ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΟΤ για την εκτέλεση του έργου στην Κυανή Ακτή.

Η σύμβαση αυτή που συνοδεύονταν από όλες τις μελέτες για την εκτέλεση του έργου προβλέπει με ακρίβεια τις υποχρεώσεις του ΕΟΤ και του Δήμου Πρέβεζας.

Και ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον ολόκληρου Δημοτικού Συμβουλίου που δεν κατάφερε να εντοπίσει ότι η σύμβαση αφορά στην Πρέβεζα, όμως επικαλείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου!!!

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι πρόκειται για λάθος –ορθογραφικό ή άλλο- όμως τέτοια λάθη σε επίσημα έγγραφα δεν επιτρέπονται. Άλλωστε τρία χρόνια μετά κανένας δεν διόρθωσε το λάθος αυτό κι έτσι παραμένει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Πρέβεζας.

Με βάση την ίδια σύμβαση, η οποία ήταν σε γνώση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι απορίας άξιον γιατί στην τελευταία συνεδρίαση πλειοδότησαν σε λαϊκισμό, αποσαφηνίζονται με ακρίβεια οι αρμοδιότητες του Δήμου.

Ο Δήμος λοιπόν συμφώνησε να αναλάβει ο ΕΟΤ την υλοποίηση του έργου λόγω της τεχνογνωσίας και του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει.

Συμφώνησε επίσης να παραδώσει στον ΕΟΤ και στον ανάδοχο παντελώς ελεύθερο προς χρήση τον χώρο στον οποίο θα εκτελεστεί το έργο.

Συμφώνησε επίσης να διατηρεί την ελεύθερη και ακώλυτη χρήση της έκτασης αυτής από τον Ε.Ο.Τ. και την ανάδοχο εργολήπτρια , καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης του έργου.

• Να παρέχει κάθε αναγκαία διευκόλυνση στον ΕΟΤ και να παρεμβαίνεισε διοικητικό επίπεδο σε περιπτώσεις που απαιτείται η συνδρομή και άλλων φορέων για την υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου.

• Να παρέχει κάθε αναγκαία διευκόλυνση στα συνεργεία κατασκευής και τους επιβλέποντες και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο που αποσκοπεί στην απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου.

• Να διαθέτει ελεύθερους προς εκτέλεση των έργων τους αναγκαίους χώρους που χρειάζονται για την υλοποίηση αυτών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των μελετών.

Αυτά λοιπόν κι άλλα συμφώνησε να πράξει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. Όπως είχε την ευθύνη για την ενημέρωση της κοινής γνώμης….

Τώρα, γιατί τρία χρόνια μετά ξεχνάνε όλοι τι υπογράψανε και σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης είναι απορίας άξιον… Εκτός αν εκείνο το βράδυ ταξίδευαν για Σκόπελο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ