Απομακρύνουν άρρωστα πλατάνια στον Αχέροντα

PLATANIA ARROSTA

PLATANIA ARROSTAΣτην κοπή τριών πλατάνων τα οποία είχαν ασθενήσει από το μεταχρωματικό έλκος των πλατάνων και βρίσκονταν στην περιοχή του Αχέροντα προχώρησαν πρόσφατα οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Η κοπή των δέντρων έγινε με ιδιαίτερη προσοχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες αφού προηγήθηκε νέκρωση των δέντρων έτσι ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της νόσου σε υγιή δέντρα.

Να θυμίσουμε ότι στην περιοχή πριν από λίγο καιρό βρέθηκε ο ειδικός ερευνητής Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων Παναγιώτης Τσόπελας ο οποίος είδε από κοντά την πορεία της νόσου η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια του Αχέροντα και έχει πλέον εξαπλωθεί και προς την πλευρά της Ρεματιάς, όπου ένας υπεραιωνόβιος πλάτανος έχει «νικηθεί» από τον μύκητα και δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός, από τη νέκρωσή του.

Η νόσος των πλατάνων την τελευταία πενταετία έχει αποδεκατίσει τα δέντρα της περιοχής όπως και πολλά ακόμη σε όλη την Ελλάδα και οι αρμόδιες υπηρεσίας συστήνουν μια σειρά μέτρων για τη διάσωση όσων δέντρων έχουν απομείνει και έχουν να κάνουν κυρίως με την αποφυγή οποιασδήποτε επέμβασης στα πλατάνια, χωρίς την απολύμανση των εργαλείων που χρησιμοποιούνται για τις εργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ