Αποκαλύψεις στο «Έθνος» για τον Χρήστο Παππά

PAPPAS ETHNOS

PAPPAS ETHNOSMια φωτογραφία-ντοκουμέντο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, δημοσιεύει το Έθνος του Σαββάτου και δείχνει τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά σε νεαρή ηλικία να φορά στολή των ναζί και να χαιρετά ναζιστικά.

Η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει και μία ακόμα φωτογραφία με τον Χρήστο Παππά να φορά στολή παραλλαγής και το περιβραχιόνιο των ναζί στο μπράτσο. Είναι σε μεγαλύτερη ηλικία και έχει αφήσει μουστάκι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Χρ.Παππάς είχε κορνιζάρει τις φωτογραφίες στον τοίχο του σπιτιού του.

 

Στα χέρια των δικαστικών αρχών βρίσκεται και ένα χειρόγραφο κείμενο με το τίτλο «Όρκος Χρυσή Αυγή» και ημερομηνία 30-6-1983 το οποίο βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων.

Όταν Χρήστος Παππάς ρωτήθηκε από τον ανακριτή για το κείμενο αυτό, απάντησε:

«Αγνοώ την ύπαρξή του σήμερα. Δεν ενθυμούμαι μετά από τόσα χρόνια αν αποτελεί μετάφραση ή οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για ένα κείμενο που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από όσο ξέρω και δεν απηχεί τις απόψεις μου εν γένει. Είναι ένα κείμενο του 1983 με τυποποιημένη έντυπη γραφή όταν ήμουν 21 ετών».

Ερωτώμενος εάν έχει γραφτεί από τον ίδιο ή από κάποιον άλλο ο Χρ.Παππάς απάντησε: «Αναγνωρίζω τον γραφικό μου χαρακτήρα. Επαναλαμβάνω ότι δεν ενθυμούμαι καν την ύπαρξή του και την πηγή από την οποία προφανώς αντεγράφη».

«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις το Μεγαλείο της Εθνικοσοσιαλιστικής Κοσμοθεωρίας, να αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις και αν χρειασθή να θυσιάσω ακόμη και τη ζωή μου μαχόμενος υπέρ των ιερών συμβόλων της φυλετικής Ιδέας.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις διά την Νίκη του Εθνικοσοσιαλισμού, του οποίου Εθνικοσοσιαλισμού δι’ εμέ φορεύς είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εις τας γραμμάς του οποίου ορκίζομαι να είμαι ένας γενναίος, πειθαρχικός και πιστός Στρατιώτης.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με φανατισμό και αποφασιστικότητα διά την εξόντωσι του βδελυρού, μισερού και αηδιαστικού εχθρού της φυλής, του παντοτεινού ενόχου της ιστορίας, του μοναδικού υπεύθυνου διά την παρακμήν της ράτσας μου και διά τον εκφυλισμό του πολιτισμού.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις διά την οριστική συντριβή του Εβραίου υπανθρώπου. Εάν ποτέ προδόσω αυτόν τον όρκο, εύχομαι οι Συναγωνιστές μου να με τιμωρήσουν με τον πλέον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Μάρτυρές μου ας είναι οι θεοί, οι θεοί των Ελλήνων που μου έδωσαν την ευτυχία να γεννηθώ σ’ αυτήν την ιερή Γη.

Ζήτω η νίκη, Ζήτω ο Εθνικοσοσιαλισμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ