Αποκαλυπτήρια προτομής Χρυσάνθης Ζιτσαίας

agalma zitsaia

agalma zitsaia

Αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στην ποιήτρια-λογοτέχνιδα Χρυσάνθη Ζιτσαία ο Δήμος, η τοπική κοινότητα και οι φορείς της Ζίτσας σε μια σεμνή τελετή πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής που στήθηκε στη μνήμη της, στην κεντρική πλατεία της Ζίτσας.

Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπων του πνευματικού κόσμου, των εγγονών και άλλων συγγενών της Χρυσάνθης Ζιτσαίας, ο δισέγγονός της Σωτήρης Μπαλτάς και η 13χρονη Ελένη Παπαγεωργίου ντυμένη με τοπική φορεσιά έκαναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης.

Την τελετή άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, που αναφέρθηκε στην εμβληματική μορφή της Χρυσάνθης Ζιτσαίας και την απόδοση της οφειλόμενης προς αυτήν, τιμής από το Δήμο και τους τοπικούς φορείς.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο φιλόλογος-ερευνητής Θεόδωρος Κοσμάς ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο της Χρυσάνθης Ζιτσαίας. Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση που είχαν επιμεληθεί οι γυναίκες της Ζίτσας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ