Αποθεώθηκε στην Αλβανία η Γερμανίδα καγκελάριος

merkel alvania

merkel alvania

Την αποθέωση γνώρισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην γειτονική μας Αλβανία, όπου την Τετάρτη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Την ώρα που η Ελλάδα, αναζητά τρόπους να βγει από την κρίση, η κ. Μέρκελ πραγματοποιεί περιοδεία στα Βαλκάνια, προωθώντας τη ζώνη επιρροής και βέβαια τα συμφέροντα της χώρας της.

Ο Έντι Ράμα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Αλβανία θα εκπληρώσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να γίνει μέλος της ΕΕ, αλλά τόνισε ότι και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει το ρόλο της.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον θέμα της μετανάστευσης, υπενθυμίζοντας ότι οι Αλβανοί δεν έχουν δικαίωμα ασύλου.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε την ευχαρίστηση για την πολύ  θερμή υποδοχή και εξέφρασε την στήριξη της χώρας της στην διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Τόνισε επίσης την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στο χώρο της δικαιοσύνης, της καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Αναφερόμενη στο θέμα των Αλβανών αιτούντων άσυλο στην Γερμανία η Καγκελάριος τόνισε ότι “Δεν μπορεί μια χώρα που επιθυμεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αποτελεί χώρα προέλευσης ανθρώπων που φεύγουν για να αναζητήσουν άσυλο στης υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης”, δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Το τελευταία στάδιο της τετράωρης επίσκεψης της στα Τίρανα, ήταν συμμετοχή σε φόρουμ που διοργάνωσε το Γερμανό -αλβανικό επιμελητήριο στο “Tirana Business Park” ένα νέο συγκρότημα γερμανικών συμφερόντων που εγκαινιάστηκε λίγες μέρες πριν.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφερόμενη στην οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών εξέφρασε την επιθυμία της για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών και τόνισε ότι ο όγκος των οικονομικών ανταλλαγών ανέρχεται στα 280 εκατομμύρια ευρώ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ