Αποδόθηκε οριστικά στο Μέτσοβο το δάσος Κοπάνων

anilio dasos

anilio dasos

Μία εκκρεμότητα πενήντα περίπου ετών, που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους του Ανηλίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, πήρε επιτέλους τέλος!!

Πρόκειται για το ιδιοκτησιακό του δάσους Κοπάνων, το οποίο οριστικά πια, περνάει στους φορείς του Μετσόβου.

Το δάσος διεκδικούσαν φορείς του Μαλακασίου. Η υπόθεση είχε φτάσει στον Άρειο Πάγο και παρότι είχε τελεσιδικήσει, δεν κινούνταν η γραφειοκρατική διαδικασία ώστε να αποδοθεί στους πραγματικούς δικαιούχους.

Πρόκειται για δάσος οξιάς 1300 στρεμμάτων, ένα από τα ωραιότερα της περιοχής.

Σήμερα επιτέλους το θέμα επιτέλους διευθετήθηκε. Οι Γενικοί Γραμματείς των όμορων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, υπέγραψαν στο Μέτσοβο, τη συμφωνία και το δάσος αποδίδει οριστικά πια στο Ανήλιο και η διαχείρισή του περνά στο τοπικό δασαρχείο και το Δήμο Μετσόβου.

Δικαίως ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, μιλά για μία σημαντική ημέρα για την περιοχή ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους όσους συνέβαλαν ώστε να επέλθει η δικαίωση.

«Ένας μακροχρόνιος δικαστικός αγώνας της Κοινότητας Ανηλίου και στη συνέχεια του Δήμου Μετσόβου, έληξε οριστικά και η ενιαία διαχείριση του δάσους Κοπάνων περνά στο δασαρχείο Μετσόβου», υπογράμμισε ο κ. Τζαφέας.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ