Αποδεσμεύεται το Αβγό, κανονικά η εξέλιξη της Ιόνιας

IONIA TEROBO

IONIA TEROBOΥπογράφηκε επιτέλους το Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας, όπως το ονόμασαν, μεταξύ των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εθνικής Άμυνας, με βάση το οποίο προχωρά άμεσα η παραχώρηση του Στρατοπέδου Παπαγεωργίου, στο Αβγό, για την κατασκευή μέρους του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού.

Σύμφωνα με την συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα από το Υπουργείο Υποδομών, λαμβάνεται μέριμνα, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του στρατοπέδου σε άλλο χώρο, αλλά και η άμεση παραχώρησή του, προκειμένου να προχωρήσει με τους υφιστάμενους ταχείς ρυθμούς η κατασκευή του έργου της Ιόνιας Οδού.

 

Η παραχώρηση του στρατοπέδου ήταν το τελευταίο αγκάθι για την ομαλή εξέλιξη των εργασιών αλλά και ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν μπορούσε να αναπτυχθεί κανένα εργοτάξιο από την περιοχή της Σκλίβανης προς τη διασταύρωση της Ιόνιας με την Εγνατία, στην Πεδινή.

Κατά την τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη, είχε ανακοινωθεί ότι η παραχώρηση θα ήταν θέμα δεκαπέντε ημερών. Είναι από τις λίγες φορές που τελικά η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ολιγοήμερη καθυστέρηση.

Βέβαια, είχαν προηγηθεί επί μήνες οι δηλώσεις και τα υπομνήματα, κυρίως από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος επεσήμανε τον κίνδυνο της καθυστέρησης λόγω του στρατοπέδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ