Αποδεικνύουν ότι είναι για τα δύσκολα!

AN P K TR

AN P K TRΗ δεκαήμερη επιχείρηση της τοπικής αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών που είχαν διαπράξει τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Καναλακίου, μπορεί να χαρακτηρίζεται ως μικρογραφία της περσινής για τον Μάριαν Κόλα και τον Ιλίρ Κούπα, όμως υπήρχαν μείζονα επιχειρησιακά στοιχεία, που την έκαναν εντελώς διαφορετική.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι επρόκειτο για μία επιχείρηση, που δοκίμασε το νέο σχήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, την τριχοτόμηση δηλαδή στην οποία προχώρησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης πριν από ένα τρίμηνο περίπου.

 

Κι αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και την ενιαία λειτουργία μιας περιφερειακής διεύθυνσης…

Προβλήματα που ξεπεράστηκαν χάρη στην ωριμότητα των προσώπων, το υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και τις πολύ καλές προσωπικές σχέσεις που τυχαίνει να έχουν όσοι ηγούνται των τριών κλάδων. Της τάξης, της ασφάλειας και των συνόρων.

Ο υποστράτηγος Κώστας Τρομπούκης και ο ταξίαρχος Ανδρέας Παπιγκιώτης, που σήκωσαν το βάρος και της περσινής άκρως επικίνδυνης επιχείρησης, απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Απέδειξαν ότι είναι για τα δύσκολα!

Και δεν το λέμε μόνο για το αποτέλεσμα αλλά για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την υπόθεση και ξεπέρασαν τα προβλήματα εκεί όπου ορθώνονταν.

Τους αξίζουν τα εύσημα… Όπως αξίζουν και σε όλους εκείνους τους αστυνομικούς που για αρκετές μέρες, όργωσαν την περιοχή, κινδύνευσαν, πήραν το ρίσκο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ