Απογοητευτικό το αποτέλεσμα για την ελληνική μειονότητα..

albania ekloges15

albania ekloges15Οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες απογοήτευσαν τον εαυτό τους… Σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, με τις επιλογές που έκαναν, ουσιαστικά γύρισαν την πλάτη στους υποψηφίους της ίδιας της μειονότητας.

Από τους τέσσερις δήμους, είναι αμφίβολο εάν το ΚΕΑΔ και η Ομόνοια καταφέρουν να κερδίσουν τον έναν, στο Φοινίκι.

Στους άλλους τρεις οι υποψήφιοι έχασαν παταγωδώς, για λόγους που χρίζουν πλέον πολύ βαθιάς ανάλυσης.

Και μπορεί σε άλλες εποχές, η βία και η νοθεία να διαμόρφωναν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Στην παρούσα φάση όμως, όμως τα κρούσματα που καταγράφηκαν δεν είναι τέτοια που να δικαιολογούν την πανωλεθρία.

Η ελληνική μειονότητα έκανε την επιλογή της. Και στράφηκε σε άλλες υποψηφιότητες. Ακόμη και στον δήμο Κονίσπολης φαίνεται ότι από ένα μέρος του εκλογικού σώματος, προτιμήθηκε ο υποψήφιος που είχε την στήριξη του ακραία εθνικιστικού κόμματος των Τσάμηδων.

Στην Χειμάρα, ο υποψήφιος της Ομόνοιας βρέθηκε στην τρίτη θέση, όπως και στον δήμο Δρόπολης.

Αποτελέσματα που δεν μπορούν ούτε να εξηγηθούν, ούτε να ερμηνευθούν με την πρώτη ανάγνωση.

Σίγουρα όμως προκαλούν έντονο προβληματισμό και ίσως την χαριστική βολή στην ανεξάρτητη πολιτική εκπροσώπηση που επιχειρούσε από το 1990 η ελληνική μειονότητα. Ειδικά όταν έρχονται μετά από μία μεγάλη πολιτική ρήξη στην κυβερνητική συμμαχία, όπως ήταν αυτή που προκλήθηκε προ ενός μήνα περίπου με την είσοδο του κόμματος των Τσάμηδων στον κυβερνητικό συνασπισμό.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ