Απογοητευμένος ο Πρύτανης από την διαθεσιμότητα

ALMPANHS TRIANΤον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκαν την Τετάρτη οι πρυτάνεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα θέματα διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ιδρυμάτων τους.

Οι πρυτάνεις δήλωσαν ότι απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς «δεν κατέστη δυνατή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρά το ανάλογο αίτημα που έχει υποβληθεί κατ’ επανάληψη εδώ και πολύ καιρό».

 

Μετέφεραν στον κ. Παπούλια τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα δύο Πανεπιστήμια με τη διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού διοικητικών υπαλλήλων τους σε σχέση με τον αριθμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στο κάθε Ίδρυμα.

Επίσης, εξέφρασαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απογοήτευσή τους για τους χειρισμούς του υπουργείου Παιδείας, καθώς κρίνουν ότι αντιμετωπίστηκαν άνισα σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια, όπου ο αρχικός αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων τους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, πιθανότατα θα μειωθεί.

Όπως είπαν, υπάρχει έντονη ανησυχία, για το κατά πόσο η περίοδος διαθεσιμότητας θα είναι κοινή για τους υπαλλήλους και των οκτώ Ιδρυμάτων ή θα μεροληπτεί και πάλι εις βάρος των υπαλλήλων των δύο Ιδρυμάτων.

Τέλος, αφού ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη ευαισθησία που έδειξε, δήλωσαν ότι «θα λάβουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αποκατάσταση του δικαίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ