Απογοητευμένοι οι Ηπειρώτες από την πορεία της Κυβέρνησης

dimoskopisi-ioulios2013-05Η μεγάλη πτώση της ΔΗΜΑΡ και η αποδοκιμασία της κυβέρνησης είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά από την νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Vprc για το Tvxs, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την αποχώρηση του Φ. Κουβέλη από την τρικομματική.

Το Epiruspost.gr παρουσίασε αποκλειστικά για την Ήπειρο τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Vprc/Tvxs.gr, που ανακοινώθηκε και μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα από τα παρακάτω site: Alterthess.gr, cretalive.gr, eleftheriaonline.gr, epiruspost.gr, florineanews.blogspot.gr, grafida.net, inpost.gr, lamiareport.gr, larissanet.gr, thebest.gr, trikalanews.gr, tvxs.gr, vetonews.gr, xanthipress.gr.

Η έρευνα πέρα από την πρόθεση ψήφου αποτυπώνει και μία σειρά άλλων στοιχείων με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Έτσι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από την κατεύθυνση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Στην Ήπειρο το 25% είναι ικανοποιημένο από την πορεία στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και το 66% απαντά ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση.

 

Παρόμοια είναι η εικόνα για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Στην Ήπειρο το 25% δηλώνει ικανοποιημένο και το 65% απαντά αρνητικά.

Επίσης το 30% θεωρεί ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 50% εκτιμά ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Μετά την κυβερνητική κρίση που ξέσπασε εξ αιτίας του λουκέτου στην ΕΡΤ οι πολίτες κρίνουν και τη στάση των κομμάτων. Στην Ήπειρο το 50% εκτιμά ως σωστή την στάση του ΠΑΣΟΚ κι αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό θετικών απόψεων για το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ολόκληρη τη χώρα. Αντίθετα το 28% πιστεύει ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν λάθος.

Για την ΔΗΜΑΡ τώρα, η οποία αποχώρησε από τον Κυβερνητικό συνασπισμό, το 28% των Ηπειρωτών εκτιμά ότι έπραξε σωστά και το 50% θεωρεί ότι ήταν λάθος η στάση της.

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης θεωρεί λάθος το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στην Ήπειρο το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 58%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ