Απαξίωση και περιφρόνηση… Δείτε πως ενημέρωσε ο ΟΕΚ κατοίκους των Ιωαννίνων!

oek2Ανικανότητα;… Προχειρότητα… Αδιαφορία;… Απαξίωση… Αυτά και πολλά άλλα. Σε ένα έγγραφο!

Έγγραφο από το γραφείο Ιωαννίνων του ΟΕΚ, με αποδέκτες κατοίκους της Βρυσούλας που πριν από χρόνια ήταν δικαιούχοι εργατικών κατοικιών.

Λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας που γυρίζει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω.

Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας βέβαια έχει καταργηθεί ως αυτόνομη υπηρεσία, όμως λειτουργεί ως γραφείο εντός του ΟΑΕΔ.

Εκεί άποιος λοιπόν είχε τη φαεινή ιδέα να ενημερώσει τους κατοίκους, καρφώνοντας σε κολώνες τα ενημερωτικό σημείωμα, με το οποίο καλούνται να τακτοποιήσουν οικονομικές εκκρεμότητες!!

Οι κάτοικοι έμειναν έκπληκτοι όταν το αντελήφθησαν κι ακολούθησε οργή κι αγανάκτηση για την ευκολία με την οποία κάποιος δημόσιος υπάλληλος παραβιάζει κάθε έννοια προσωπικών δεδομένων αλλά και εύρυθμης λειτουργίας μιας δημόσιας υπηρεσίας.

Στην Ελλάδα της τεχνολογίας θα αρκούσε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Κι αν κάποιες υπηρεσίες δεν εννοούν να βάλουν τους υπολογιστές στην καθημερινότητά τους, θα έφτανε μία προσωπική επιστολή στον καθένα.

Αλλά να κρεμάνε σημειώματα στις κολώνες, δεν έχει πραγματικά προηγούμενο!!!

Οι Εργατικές Κατοικίας Βρυσούλας, είναι από τις παλαιότερες στα Γιάννινα. Κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν στους δικαιούχους προ του 1985.

Σχεδόν όλοι έχουν τακτοποιήσει τις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες εδώ και χρόνια. Όμως αυτό δεν εμποδίζει τη δημόσια υπηρεσία, να τους καλεί να τις…. ξανατακτοποιήσουν…

Και όπως σημειώνουν, θα πρέπει να αναζητήσουν όλα τα σχετικά έγγραφα για να αποδείξουν ότι έχουν κλείσει τους λογαριασμούς τους!!!

oek1Ωστόσο οι ίδιοι θεωρούν ότι η κίνηση του ΟΕΚ να καρφώσει το ενημερωτικό σημείωμα σε μία κολώνα, τους έχει εκθέσει την κοινή γνώμη και στα μάτια των γειτόνων τους, άνευ λόγου κι αιτίας…

Προφανώς σε κάποιους ήταν δύσκολο να φωτοτυπήσει τις ενημερωτικές επιστολές και να τις αποστείλει με το ταχυδρομείο, καθώς όλα τα στοιχεία των δικαιούχων βρίσκονται στα αρχεία της αρμόδιας υπηρεσίας…

Ντροπή για το ελληνικό δημόσιο, σημειώνουν οι κάτοικοι, που φέρεται με τόση απαξίωση και περιφρόνηση στον πολίτη. Στον πολίτη που εξακολουθεί να το πληρώνει..

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ