Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη όσοι επλήγησαν από πλημμύρες

AKRAIA1

AKRAIA1Στη σύσταση και τη λειτουργία ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης προχωρά ο Δήμος Αρταίων, μετά από απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, με βασικό αντικείμενο την οικονομική στήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων αποφάσισε πρώτον, την απαλλαγή των κατοικιών που επλήγησαν στο Δήμο Αρταίων από τα δημοτικά τέλη για ένα χρόνο και δεύτερον, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΑ την απαλλαγή των κατοικιών που επλήγησαν από τους λογαριασμούς ύδρευσης για ένα χρόνο.

Άλλο ένα θέμα μείζονος σημασίας είναι η συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τη διεκδίκηση του Αρχοντικού Παπακώστα. Όσον αφορά τη διεκδίκηση του Αρχοντικού Παπακώστα που είχε συζητηθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση μετά την άρνηση του ιδιοκτήτη να λάβει τα 195.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, αποφασίστηκε η συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής που θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την απόκτηση του Αρχοντικού Παπακώστα.

Ακυρώθηκε λοιπόν η προηγούμενη απόφαση για την απευθείας εξαγορά του Αρχοντικού Παπακώστα και ο Δήμος Αρταίων εμμένοντας σταθερά στην αρχική του τοποθέτηση για να αποκτήσει στην κυριότητά του το Αρχοντικό Παπακώστα, σύστησε Διαπαραταξιακή Επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αρταίων και αποτελούμενη από τους επικεφαλής των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων.

Σκοπός της επιτροπής είναι πρώτον, να έρθει σε συνεννόηση με τους πωλητές για να διαπραγματευτούν το τίμημα της αγοραπωλησίας αυτής θέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου και την περίπτωση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης σε περίπτωση που οι πωλητές αρνηθούν τη μεταβίβαση του ακινήτου και δεύτερον, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθούν πόροι (εθνικοί, ευρωπαϊκοί κτλ) πλην δημοτικοί, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αγοράς και της αποκατάστασης του Αρχοντικού Παπακώστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ