Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και δρυμούς

DASH 4 7 14Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για προληπτικούς λόγους απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, μέχρι τη λήξης της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι 31-10-2014 και από ώρας 21:00 έως 06:00.

Η απαγόρευση ισχύει στους παρακάτω δασικούς και αγροτικές οδούς και περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων:

 

Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς
Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων.
1. Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Τ.Κ. Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάιστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.
2. Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων.
3. Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Τ.Κ. Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.
4. Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο του Δ.Κ Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια του Δ.Κ. Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.
5. Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου Β. Τζουμέρκων.
6. Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.
7. Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.

Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας
Στις οδούς και περιοχές:
1. Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του του Δήμου Κόνιτσας.

Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου

α) Στις οδούς Τόκα – Βακαράτσα και Σαλατούρα – Βακαράτσα του Δήμου Ζαγορίου.
β) Σε όλες τις Δασικές οδούς και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους Τ. Κ. Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας – Λάϊστα.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοηθείας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.

Αρμόδιες για την εφαρμογή της απόφασης είναι οι κατά τόπους Αστυνομικές – Δασικές Αρχές, και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών.

Συναντήσεις Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ν. Κάτσιου με φορείς
υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης της Π.Ε. Πρέβεζας

Δράσεις Yγείας και Πρόνοιας βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νικόλα Κάτσιου την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στρ. Ιωάννου, του Γενικού Διευθυντή Υγείας της Περιφέρειας κ. Ι. Νικόπουλου και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Δ. Καμπούρη, ο κ. Κάτσιος συναντήθηκε με φορείς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της περιοχής.

Σε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τη συνέχιση στήριξής του από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κοινωνικό Ιατρείο και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου παραδόθηκαν φάρμακα και ιατρικό υλικό αντίστοιχα, που είχαν συγκεντρωθεί σε πρόσφατη δράση της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκε η δυνατότητα συνέχισης των συνεργασιών στήριξης σε θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η συνεργασία της Ένωσης Εφοπλιστών με την Π.Ε. Πρέβεζας με παρεμβάσεις στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ