Απίστευτη σύσταση της Εγνατίας: Αποφύγετε τη μετακίνηση!

EGNATIA X 10 14

EGNATIA X 10 14Το ρόλο της Πολιτικής Προστασίας ή της τροχαίας ζήλεψε η Εγνατία ΑΕ…. Έτσι, με αφορμή το κύμα κακοκαιρίας, σπεύδει να δώσει οδηγίες και συμβουλές στους οδηγούς.

Μάλιστα τους καλεί να αποφεύγουν τη μετακίνηση υπό συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων…

Με λίγα λόγια, η διοίκηση της Εγνατίας, θεωρεί ότι με την πρώτη, ασθενή χιονόπτωση ή με μία καταρρακτώδη βροχή, θα πρέπει να νεκρώνει η μισή χώρα και οι κάτοικοι να κλείνονται στα σπίτια τους.

Η σύσταση και μόνο αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη, από τη στιγμή που πρόκειται για τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας, που θεωρείται και ο πλέον ασφαλής!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση της Εγνατίας πέφτει σε τέτοιο ολίσθημα. Το είχε πράξει και πέρυσι προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Και επανέρχεται τώρα με την ίδια σύσταση, όταν ακολουθεί ένα τετραήμερο αργίας, με πολλούς κατοίκους έτοιμους να εκδράμουν προς τα ορεινά:

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι οδηγοί που προτίθενται να μετακινηθούν τις προσεχείς ημέρες σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού, καθώς και στους Κάθετους Άξονες Σιάτιστας, Ευζώνων, Προμαχώνα και Νυμφαίας, παρακαλούνται:

• Πριν το ταξίδι τους να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ. και, αν είναι εφικτό, να αποφεύγουν τη μετακίνηση υπό συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.) πριν τη μετακίνηση.

• Να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα για όλους τους επιβάτες.

• Να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους.

• Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες.

• Να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας ή εντός σηράγγων για την τοποθέτησή αντιολισθητικών αλυσίδων.

• Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

• Να παρακολουθούν και τηρούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης.

• Να τηρούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και του Προσωπικού συντήρησης και λειτουργίας της οδού.

Ειδικά οι οδηγοί όλων των φορτηγών και ιδιαίτερα των μη φορτωμένων, παρακαλούνται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε συνθήκες έντονων ανέμων.

Για πληροφορίες, εφόσον κινείστε επί της Εγνατίας Οδού, επικοινωνήστε με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ