Απέχει από τη συνεδρίαση και καταγγέλλει για τα αιολικά

rizopoulos perifereiako

Δεν θα συμμετέχει στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου για τα αιολικά ο Σπύρος Ριζόπουλος εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία συνεδρίαση… παρωδία.

Μία μέρα νωρίτερα ωστόσο διάλεξε να τα πει στα μέσα ενημέρωσης!

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε υποστήριξε ότι η κατασκευή τεσσάρων αιολικών πάρκων στο Περιστέρι ήταν σε γνώση της Περιφέρειας όπως κι άλλων υπηρεσιών εδώ και πολύ καιρό.

Ο κ. Ριζόπουλος έκανε γνωστές τις θέσεις της παράταξής του, ασκώντας σκληρή κριτική στην Περιφερειακή Αρχή και ανακοινώνοντας πως η παράταξη θα απόσχει από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος (Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου ΜΠΕ του έργου « Εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων  Αιολικών Πάρκων, συνολικής ισχύος 88,45 ΜW, στο όρος Λάκμος (Περιστέρι) των Δήμων Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων, της Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου»).

Επικαλούμενος τον πρώην Υπουργό Σταύρο Καλογιάννη υποστήριξε πως υπάρχει σε ισχύ από το 2008, το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ, με το οποίο ουδέποτε ασχολήθηκε ουσιαστικά ο κ. Καχριμάνης.

Στη συνέχεια παρουσίασε αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις του Δασαρχείου Μετσόβου και οι εγκρίσεις των υπηρεσιών για το επίμαχο έργο στο Λάκμο, έχουν αρχικές ημερομηνίες από το Φεβρουάριο του 2018!

«Τα έγγραφα  της Δημόσιας Διοίκησης δείχνουν ότι στις 13 και 14 Ιουνίου τέσσερα αιολικά πάρκα έχουν εγκριθεί: δύο στις 13 Ιουνίου και τα άλλα δύο στις 14 Ιουνίου του 2019. Στις 16/5/2019 γνωμοδοτεί και η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, άρα δε μπορεί να λέει η Περιφερειακή Αρχή ότι δε γνώριζε. «Αν ο στόχος είναι να σβήσουμε τα κεράκια επειδή έκλεισε ένα χρόνο η έγκριση, να μας πει τι τούρτα έχει παραγγείλει ο κ. Καχριμάνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος διερωτώμενος: «τι είναι χειρότερο, ότι γνώριζε ο κ. Καχριμάνης ή ότι δε γνώριζε, γιατί θα είναι δύσκολο πλέον να πιει καφέ στο Μέτσοβο μετά από αυτές τις εξελίξεις…».

Στη συνέχεια, ο κ. Ριζόπουλος άσκησε κριτική σε σημεία της εισήγησης του Περιφερειάρχη που έχει αποσταλεί ήδη στους Περιφερειακούς Συμβούλους, για το Περιφερειακό Συμβούλιο και κατέληξε λέγοντας πως έχει δύο επιλογές η Περιφερειακή Αρχή: είτε τη δικαστική αντιπαράθεση στο ΣτΕ με τη ΡΑΕ είτε να ζητήσει από τον Υπουργό Εσωτερικών να επαναφέρει τα δημοψηφίσματα για να αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες.

«Μαζί με τον κοινό νου, οφείλουμε να υπερασπιστούμε και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δε μπορεί να γίνεται Κολυμβήθρα του Σιλωάμ το Περιφερειακό Συμβούλιο» κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος μιλώντας για τη στάση που θα τηρήσει η παράταξή του στην συζήτηση για τα αιολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ