Απάτη με τα βοσκοτόπια από κύκλωμα επιτηδείων

AETOMHLI BOSKOTΟι καταγγελίες και οι ενέργειες ομάδας μετακινούμενων κτηνοτρόφων της Αετομηλίτσας, αποκαλύπτει την τεράστια απάτη που έστησε κύκλωμα επιτηδείων με τα βοσκοτόπια.

Θύματα είναι πραγματικοί κτηνοτρόφοι οι οποίοι ενώ διατηρούν εδώ και χρόνια συγκεκριμένες χορτολιβαδικές εκτάσεις, βρέθηκαν ξαφνικά στα χαρτιά του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς δικαιώματα ενεργοποίησης και φυσικά χωρίς επιδοτήσεις.

Το θέμα της τεράστιας απάτης αποκάλυψε η εφημερίδα Agrenda.

Όπως προκύπτει μετά από έρευνα που έκαναν μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι της Αετομηλίτσας με τη συνδρομή τοπογράφων αλλά και δικηγόρων, η μεγάλη απάτη έχει γίνει από κύκλο συμφερόντων. Μέλη του κυκλώματος αυτού βρέθηκαν ξαφνικά με βοσκοτόπους χιλιάδων στρεμμάτων και κοινοτικές επιδοτήσεις εκατομμυρίων.

Αυτό το οποίο ελέγχεται είναι εάν και κατά πόσο στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ…

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην απάντηση που δόθηκε προφορικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ομάδα μετακινούμενων κτηνοτρόφων τους αναφέρθηκε ότι στην Αετομηλίτσα δεν υπάρχει βοσκότοπος!!

Το πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι αναφέρεται άτομο από τη Δράμα, να εμφανίζεται ως κάτοχος βοσκοτόπου μεγάλου μέρους, από τα 27 χιλιάδες στρέμματα της Αετομηλίτσας, χωρίς να κατέχει ζωικό κεφάλαιο και χωρίς να έχει επισκεφθεί ποτέ την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ