Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο Νίκο Γκόντα

DIM SYMBOYL

DIM SYMBOYLΜε μία σκληρή ανακοίνωση απαντά η Δημοτική Αρχή στους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, στον τηλεοπτικό σταθμό ITV.

Ο κ. Γκόντας για μία ακόμη φορά και χωρίς να παρουσιάσει κανένα καινούριο στοιχείο, ισχυρίστηκε ότι το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου, ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια και συνδέεται άμεσα με τη διπλή τραγωδία στο Πέραμα.

 

Τους ίδιους ισχυρισμούς ο κ. Γκόντας τους έχει διατυπώσει κι σ’ άλλες συνεντεύξεις του, ενώ σχετικά ερωτήματα έχει θέσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όσες φορές προκλήθηκε να αποδείξει τους ισχυρισμούς του δεν το έκανε, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα το διερευνήσει η δικαιοσύνη.

Η Δημοτική Αρχή απαντά με μία σκληρή ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για πράξη πολιτικής ανηθικότητας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

Για μία ακόμη φορά, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας, χρησιμοποιώντας αναπόδεικτους ισχυρισμούς και αποσκοπώντας στη δημιουργία εντυπώσεων, συνδέει τα θλιβερά γεγονότα στο Πέραμα με το έλλειμμα στο Δήμο Ιωαννιτών.

Με τον τρόπο αυτό σπιλώνει τη μνήμη αθώων ανθρώπων και των οικογενειών τους. Πρόκειται για πράξη πολιτικής ανηθικότητας.

Όπως όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου έτσι και το Σπήλαιο Περάματος εκτελεί δικό του, εγκεκριμένο προυπολογισμό, με μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό εσόδων κι εξόδων, στην Τράπεζα Ηπείρου και βρίσκεται υπό τον συνεχή έλεγχο όλων των αρμοδίων υπηρεσιών.

Από όλους τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, άμεσα, μετά τα θλιβερά γεγονότα (Οικονομική Υπηρεσία, Ορκωτοί Λογιστές, Ελεγκτικό Συνέδριο) αποδείχθηκε περίτρανα η άψογη οικονομική διαχείριση στο Σπήλαιο Περάματος.

Τα στοιχεία των ελέγχων αυτών παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Γκόντας τα γνωρίζει αλλά συστηματικά τα αποκρύπτει.

Τα έσοδα του Σπηλαίου Περάματος κυμαίνονται ετησίως από 250 μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ και δαπανώνται σε μισθοδοσία των εργαζομένων, απαραίτητες προμήθειες και για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

Η πραγματικότητα λοιπόν δεν έχει καμία σχέση με τα μυθεύματα του κ. Γκόντα.

Τα περί ελλείμματος τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν ψεύδη και συκοφαντίες. Ο κ. Γκόντας οφείλει να καταλάβει πως ακόμη και ο λαϊκισμός έχει όρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ