Απάντηση για τις συμβάσεις των ΑΜΕΑ

PNEYMATIKO KTIRIOΜία ακόμη απάντηση, με αφορμή ανακοινώσεις δημοτικών παρατάξεων, δίνει η Δημοτική Αρχή και η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, με αφορμή τη μετατροπή συμβάσεων ΑΜΕΑ σε αορίστου χρόνου.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

Από τη Δημοτική Αρχή και από τη Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου απαντήθηκε αναλυτικά, δύο φορές μέχρι σήμερα, εκ των οποίων η μία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το ζήτημα των ΑΜΕΑ και της μετατροπής ορισμένων συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

 

Προφανώς όμως κάποιοι ή δεν παρακολούθησαν τίποτα ή αρέσκονται σε προεκλογικές κορώνες.

Η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου αντιμετώπισε το θέμα με απόλυτη υπευθυνότητα, χωρίς να υποκύψει σε ψηφοθηρικές λογικές, όπως συνέβαινε από προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Το σύνολο των ΑΜΕΑ είχε προσληφθεί το 2010 με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το οποίο είχε συγκεκριμένη διάρκεια.

Από τη νομοθεσία δίνεται στην επιχείρηση το δικαίωμα να μετατρέψει ορισμένες από τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Αυτό έγινε από το Πνευματικό Κέντρο. Κι έγινε με απόλυτα διάφανο τρόπο.

Η διοίκηση προχώρησε στη μετατροπή συμβάσεων λαμβάνοντας υπόψιν της τις οικονομικές δυνατότητες της επιχείρησης και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά της.

Κάλυψε θέσεις που προβλέπονταν στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας.

Προηγήθηκε αξιολόγηση όλων των ΑΜΕΑ από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών στις οποίες ήταν τοποθετημένοι.

Επιλέχθηκαν, κατά κανόνα, εργαζόμενοι που παρέχουν υπηρεσίες στο Πνευματικό Κέντρο.

Η μονιμοποίηση δεν γίνεται με κοινωνικά κριτήρια αλλά με βάση τις δυνατότητες των ΑΜΕΑ και τις ανάγκες της επιχείρησης.

Η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου δεν υπάκουσε σε προεκλογικές λογικές του παρελθόντος. Επέλεξε μία πολιτική ξεκάθαρη με το κόστος που μπορεί αυτή να περιλαμβάνει. Τα προεκλογικά παιχνίδια από τις παρατάξεις που μετέχουν στις εκλογές είναι εύκολα κι ανέξοδα. Όμως είναι καταδικαστέα από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ