Αξιωματικοί της Ηπείρου και του Αργυροκάστρου για διμερή θέματα

albaell sin

albaell sin

Ζητήματα καλύτερης φύλαξης των συνόρων και πάταξης της διακίνησης ναρκωτικών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης αξιωματικών της Ελληνικής και της Αλβανικής Αστυνομίας.

Επικεφαλής της συνάντησης ήταν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Σκούμας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Γιάννης Βασιλάκος και εκ μέρους της Αλβανίας ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργυροκάστρου και υπεύθυνος για τα σύνορα και τη μεανάστευση Αrian Feri.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως στους τομείς του διασυνοριακού εγκλήματος, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης.
Παράλληλα, αξιολογήθηκε και αναδείχθηκε το πολύ καλό επίπεδο της μέχρι τώρα αστυνομικής συνεργασίας και διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, συμμετείχαν ακόμη από ελληνικής πλευράς, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Αστυνομικός Διευθυντής Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βασίλειος Μουσελίμης, ο αρμόδιος Υποδιευθυντής για θέματα συνοριακής φύλαξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Κιτσαράς και η αναπληρωτής Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, Υπαστυνόμος Α΄ Αλίκη Μάνδαλου.

Από την πλευρά της Αλβανικής Αστυνομίας συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Συνοριακής Φύλαξης Αργυροκάστρου, κ. Arben Nikolla, ο Προϊστάμενος Ανακριτικού Τμήματος Αργυροκάστρου, κ. Rami Ruci, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Αλβανίας στη χώρα μας κ. Bujar Mema, ο Αξιωματικός Δικαστικής Αστυνομίας Αργυροκάστρου για τα σύνορα και τη μετανάστευση κ. Vilson Dine και η Υπεύθυνη Τμήματος Μετανάστευσης & Συνόρων κα Ludmilla Harshova.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ