Αξιολόγηση στους Δήμους ακόμη και με εισαγγελείς!

DHMARXOI SYNTAGMAΝέο θερμό μέτωπο ανοίγει στο χώρο της αυτοδιοίκησης με την αξιολόγηση υπαλλήλων που προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.

Την Τρίτη προγραμματίζεται απεργία ενώ η ΠΟΕ ΟΤΑ ετοιμάζει καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία.

Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους Δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών Αρχών, ξεκαθάρισε μιλώντας τη Δευτέρα στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους ,γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες και από τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που διόρισαν τους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά, αφού γίνει προσεκτική τεκμηρίωση των δεδομένων.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη στάση στελεχών της Αυτοδιοίκησης που αντιτίθενται στον επανέλεγχο και την αξιολόγηση – συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας Αττικής – είπε ότι θα περιμένει να δει και την τοποθέτηση της Ρ. Δούρου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ