Ανυπολόγιστες καταστροφές… Μετράνε πληγές στα Κεντρικά Τζουμέρκα

arta ktz1

arta ktz1

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στον ορεινό Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η καταγραφή των προβλημάτων, βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ πραγματική μάχη για την αντιμετώπιση όσων έχουν επείγοντα χαρακτήρα δίνουν οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

arta eoatamanio

Την Τετάρτη, συνεργεία βρέθηκαν σε πολλά σημεία του δήμου Κεντρικού Τζουμέρκων, επεμβαίνοντας σε καίρια σημεία του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου, τα οποία είχαν χαθεί κάτω από τόνους χωμάτων.

Κατολισθήσεις και καθιζήσεις έχουν καταστρέψει σχεδόν όλους τους δρόμους, ενώ η εθνική οδός Άρτας Τρικάλων, είχε γίνει αδιάβατη.

Δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και δίκτυα ύδρευσης σε πολλά σημεία έχουν καταρρεύσει καθώς παρασύρθηκαν από χώματα, βράχους και πέτρες.

Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στη Δημοτική Ενότητα Αθαμανίας, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά τα προβλήματα είναι σοβαρά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, επισκέφθηκε την Τρίτη την περιοχή και είδε από κοντά την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Όπως τόνισε η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, επεμβαίνουν άμεσα, επιχειρώντας να δώσουν λύσεις.

Ο Νομός Άρτας επλήγη και την προηγούμενη χρονιά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, και η αυτοδιοίκηση χωρίς την στήριξη του κεντρικού κράτους, δύσκολα θα μπορέσει να επιλύσει το σύνολο των προβλημάτων και να δώσει οριστικές και αποτελεσματικές λύσεις.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Εικόνες από την Εθνική Οδό Άρτας Τρικάλων στο Αθαμάνιο και στα Κάψαλα.

arta eokapsala

arta eoatamanio

Εικόνες από το επαρχιακό οδικό δίκτυο και τις ζημιές στην Κυψέλη και το Βουλγαρέλι.

artakat1 2

arta eokipseli

Σε εγρήγορση έχει τεθεί και ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, προκειμένου να λύσει προβλήματα σε αγροτικούς και δασικούς δρόμους, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση σε κτηνοτροφικές μονάδες.

arta ktz2

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου, ζημιές έχουν υποστεί πέντε τουλάχιστον σπίτια, τα οποία εμφανίζουν σοβαρές ρωγμές από τις κατολισθήσεις, οι οποίες σε αρκετά σημεία παραμένουν ενεργές.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ