Αντιδράσεις στο Τσεπέλοβο για τον αριθμό των προσφύγων!

TSEPELOBO 14

TSEPELOBO 14

Τους σοβαρούς προβληματισμούς τους, για τον αριθμό προσφύγων που θα εγκατασταθούν στην Μαθητική Εστία, καταθέτουν με επιστολή τους, κάτοικοι του Τσεπελόβου.

Οι προβληματισμοί έγιναν ιδιαίτερα έντονοι, μετά τις πληροφορίες που έφτασαν για την φιλοξενία 320 προσφύγων σε ένα χωριό όπου οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους ογδόντα!!

Όπως σημειώνουν ένας τέτοιος αριθμός θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του χωριού αλλά και στους ίδιους τους πρόσφυγες καθώς η εστία δύναται να φιλοξενήσει σε ανθρώπινες συνθήκες περίπου εκατό άτομα.

Στην επιστολή κατοίκων Τσεπελόβου για το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων, αναλυτικά αναφέρεται:

Όπως είναι γνωστό το Τσεπέλοβο αποτελεί ένα γνωστό τουριστικό προορισμό, ένα χωριό που ανήκει στους παραδοσιακούς οικισμούς και χάρη στον τουρισμό επιβιώνει τα τελευταία χρόνια.

Πληροφορηθήκαμε προ μηνός ότι η Μαθητική Εστία Τσεπελόβου επιλέγει για να φιλοξενήσει έναν αριθμό προσφύγων περί τα 100 άτομα (γυναίκες και παιδιά). Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, συμφωνήσαμε. Όμως σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες αναφέρεται ότι πρόκειται να εγκατασταθεί στο Τσεπέλοβο αριθμός προσφύγων άνω των 320 ατόμων.

Θεωρούμε ότι η επιλογή αυτή σε ένα χωριό που είναι τουριστικός προορισμός και διαμένουν 80 μόνιμοι κάτοικοι, αποτελεί έντονο πρόβλημα στην εν γένει λειτουργία του χωριού τόσο στον τουρισμό όσο και στην ομαλή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Ως κάτοικοι του Τσεπελόβου πιστεύουμε ότι οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στο δράμα των ανθρώπων αυτών, όμως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η Μαθητική Εστία δύναται να φιλοξενήσει μέχρι 100 άτομα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, Όμως δεν θα δεχθούμε να μετατραπεί το χωριό μας σε αποθήκη ψυχών, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να εγκατασταθούν πάνω από 320 άτομα.

Ελπίζουμε η Κεντρική Εξουσία να αντιληφθεί την σοβαρότητα του προβλήματος το οποίο ανέκυψε και να μην μας εξωθήσει σε ενέργειες με τις οποίες δεν συμφωνούμε και δεν μας αρμόζουν.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ