Αντιδράσεις ξενοδόχων στα διόδια Δροσοχωρίου

EGNATIA GEFYRAΕμπόδιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, θεωρεί τα διόδια στο Δροσοχώρι η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, η οποία προστίθεται στους φορείς που αντιδρούν σε μία τέτοια εξέλιξη.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, η απόφαση αυτή θα είναι καταλυτική για εκατοντάδες επισκέπτες που πλέον θα κληθούν να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη . Και συγκεκριμένα για τρίτη φορά, καθώς είναι ο τρίτος σταθμός διοδίων σε απόσταση μόλις 120 χιλιομέτρων.

Η Ήπειρος είναι μια απομακρυσμένη περιοχή, που πρόσφερε πολλά για την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού. Και όμως, παρά την προσφορά των Ηπειρωτών και παρά τις διαβεβαιώσεις των εκάστοτε υπουργών η απόφαση να λειτουργήσουν τα διόδια έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, να θέσει σε λειτουργία τον σταθμό διοδίων, αποτελεί μέγιστη αδικία για ολόκληρη την Ήπειρο.

Πρόκειται για απόφαση με δυσμενείς συνέπειες για το σύνολο της τοπικής οικονομίας, πολύ δε περισσότερο για την τουριστική ανάπτυξη.

Είναι πρωτοφανές, σε ένα τμήμα αυτοκινητοδρόμου 120 χιλιομέτρων, να λειτουργούν τόσοι πολλοί σταθμοί διοδίων.

Στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, έχουν ήδη εκφράσει με ανακοινώσεις τους, την κάθετη διαφωνία στην απόφαση αυτή.

Είναι άδικο από την μια, όλοι οι οργανωμένοι φορείς και φυσικά η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων,με συνεχόμενες τουριστικές προβολές και δράσεις, να καταβάλλουν προσπάθεια για να αυξηθεί η τουρισμός και από την άλλη άδικες αποφάσεις να οδηγούν σε αδιέξοδο κάθε προοπτική ανάπτυξης.

Ελπίζουμε το υπουργείο να ανακαλέσει την συγκεκριμένη απόφαση και να προχωρήσει άμεσα τις εργασίες στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και στην Ιόνια οδός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ