Αντιδράσεις για τις νέες περιπέτειες του Ρυθμιστικού

IOANNINA PANORAM

IOANNINA PANORAMΤην έντονη ενόχληση και τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων προκαλεί η στάση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να παραπέμψει στο μέλλον και να θέσει σε νέες περιπέτειες το Ρυθμιστικό Σχέδιο του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Ένα σχέδιο το οποίο ξεκίνησε το 2006 και μετά από εξαντλητικό διάλογο κατάφερε να συγκεντρώσει τις σύμφωνες γνώμες όλων των φορέων των Ιωαννίνων.

 

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, προκειμένου να αναφερθεί αναλυτικά σε όλο το ιστορικό της υπόθεσης και στις ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα εκ μέρους του Δήμου ώστε να λάβει σάρκα κι οστά. Η συνέντευξη θα δοθεί την Πέμπτη στις δώδεκα το μεσημέρι.

Τη θεσμοθέτηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων που εκκρεμεί από το 2009, ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, με έγγραφό του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτη.

Μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής:

“Στο κατατεθέν, χθες, στη Βουλή σ/ν με τίτλο “Xωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση – Βιώσιμη Ανάπτυξη” υπάρχει διάταξη στο άρθρο 13Α, όπου ορίζεται ότι για τα εκκρεμή Ρυθμιστικά σχέδια, οι στρατηγικές κατευθύνσεις τους εγκρίνονται με την Απόφαση έγκρισης των αναθεωρημένων Περιφερειακών Χωροταξικών Σχεδίων, ενώ οι ρυθμιστικές τους κατευθύνσεις εγκρίνονται με Προεδρικό Διάταγμα.

Η εφαρμογή αυτής της ρύθμισης μπορεί να παραπέμψει στις καλένδες την θεσμοθέτηση του Ρυθμιστικού Ιωαννίνων, καθώς η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου της Ηπείρου βρίσκεται ακόμα στο Β΄ στάδιο της μελέτης και η έγκρισή του θα καθυστερήσει.

Παρακαλούμε να διαγραφεί η παράγραφος 6 του άρθρου 13Α του σ/ν, και να επιτραπεί στα εν εξελίξει Ρυθμιστικά Σχέδια να ολοκληρώνονται με τις υφιστάμενες διατάξεις. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειές σας, ώστε το Ρυθμιστικό Σχέδιο να θεσμοθετηθεί επιτέλους μετά από πέντε χρόνια αναιτιολόγητων καθυστερήσεων στο ΥΠΕΚΑ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ