Αντιδράσεις για τη συγχώνευση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

PYROSBESTIKH ARTA

PYROSBESTIKH ARTAΈντονες είναι οι αντιδράσεις που προκαλεί η απόφαση για συγχώνευση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φιλιππιάδας με την αντίστοιχη της Άρτας και η συγχώνευση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θεσπρωτικού με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας.

Η απόφαση εκδόθηκε στις 31 Δεκεμβρίου και κοινοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατανομή της συνολικής υπηρετούσας δύναμης του Πυροσβεστικού Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος στις λειτουργούσες Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φιλιππιάδας Νίκο Καλαντζή αυτό σημαίνει υποβάθμιση των περιοχών και της πυροπροστασίας τους. Ο ίδιος τόνισε ότι «η απόφαση αυτή μας βρίσκει αντίθετους.

Η υπηρεσία της Φιλιππιάδας λειτουργεί υποδειγματικά» και σημείωσε ότι «η διοικητική συγχώνευση θα αφήσει μεγάλα κενά όχι μόνο σε πυρασφάλεια στους οικισμούς, στις βιομηχανίες και στο πλούσιο και δύσβατο φυσικό περιβάλλον της περιοχής αλλά και στην εθνικό οδικό δίκτυο που πολλές φορές η παρέμβασή της είναι σωτήρια.

Ο κ. Καλαντζής δεν έκρυψε την έκπληξη του και από το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει συγχώνευση υπηρεσιών που ανήκουν σε δύο διαφορετικούς νομούς. Την ίδια στιγμή μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί και στο προσωπικό και εργαζόμενοι καταγγέλλουν την καταστρατήγηση του κανονισμού μεταθέσεων.

Οι συνδικαλιστές με επιστολές στους Βουλευτές κ.Μπάρκα και κ. Γιαννάκη, ζητούν την παρέμβασή τους για την επίλυση του προβλήματος. Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «ενώ πριν από τρία χρόνια επιχείρησαν κάποιοι να κλείσουν το Π.Κ Θεσπρωτικού αλλά με παρεμβάσεις της τότε Ένωσης και τοπικών παραγόντων της Φιλιππιάδας αυτό δεν επετεύχθη, σήμερα φαίνεται καθαρά ότι η υπηρεσία που θα κλείσει θα είναι αυτή της Φιλιππιάδας εν μία νυχτί, όπως άλλωστε έχει συμβεί με υπηρεσίες ανά την Επικράτεια που ανεστάλη η λειτουργία τους σε μια ημέρα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ