Αντιδράσεις από την απαγόρευση κολύμβησης στο Μενίδι

MENIDI

MENIDIΈνα τεράστιο θέμα από το πουθενά, φαίνεται ότι δημιούργησε η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, απαγορεύοντας το κολύμπι στην παραλία του Μενιδίου, εκεί όπου κατέληγαν καθημερινά πολλοί Αρτινοί και γενικότερα Ηπειρώτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας τα νερά του Μενιδίου κρίθηκαν ακατάλληλα, απόφαση που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του δημάρχου Αμφιλοχία αλλά και φορέων της Άρτας.

Στην παραλία του Μενιδίου εκτελείται μία σειρά έργων και όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, το ανακάτεμα των νερών και τα οργανικά υλικά είναι αυτά που δημιούργησαν το πρόβλημα κατά το διάστημα που έγιναν οι μετρήσεις.

 

Ο δήμος έχει προχωρήσει ήδη σε λήψη δειγμάτων νερού και αναμένει τα αποτελέσματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, από’ τις οποίες αναδεικνύονται και τα ερωτηματικά του, για τους λόγους που επέβαλαν, να εκδοθεί αυτή η απόφαση.

«Έχω ήδη υπογράψει την απόφαση καταλληλότητας των νερών στις ακτές του Αμβρακικού Κόλπου που γεωγραφικά ανήκουν στην περιοχή ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και σύμφωνα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους της Διεύθυνσης Υγείας Άρτας που γίνονται τρεις φορές το χρόνο κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει», δήλωσε με αφορμή την ανησυχία που προκλήθηκε, μετά την ανακοίνωση της συγκεκριμένης απόφασης.

Ξεκαθαρίζοντας πως η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, της οποίας ηγείται, ο Βασίλης Ψαθάς, διαβεβαίωσε μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ότι για όσους επιλέγουν το Μενίδι, για τα μπάνια τους, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να καθησυχάσω το κοινό που αναρωτιέται και έχει αυτούς τους προβληματισμούς για τον εξής απλό λόγο. Υπέγραψα βεβαίωση καταλληλότητας θαλασσίων υδάτων για κολύμβηση τόσο για την περιοχή της Κορωνησίας όσο και για την περιοχή της Κόπραινας.

Είναι εύλογα τα ερωτήματα του κόσμου και πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι σ’ αυτά τα νερά εμείς κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους τρεις φορές το χρόνο. Κατά την έναρξη και κατά τη διάρκεια του θέρους και η τρίτη γίνεται λίγο αργότερα. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και τα μικροβιακά τους όρια είναι στα επιτρεπτά και χαμηλότερα απ’ αυτά που προβλέπει ο νόμος. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ