Αντίθετοι με το τσιμέντο στην Κυανή Ακτή

KYANH ERGA

KYANH ERGAΤο θέμα της ανάπλασης της Κυανής Ακτής – Κάστρου Παντοκράτορα, φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα με κοινή επιστολή τους, η Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών, ο Σύλλογος Περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας και η Ελληνική Εταιρία Φύσης και Πολιτισμού- παράρτημα Πρέβεζας.

Στην επιστολή τους προς την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στέλλα Βαρτελάτου και αντιδήμαρχο Παύλο Σαραμπασίνα, την οποία κοινοποιούν προς τον ΕΟΤ, Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Πρέβεζας, ΔΙΠΕΧΩ Ηπείρου, Εφορία Βυζαντινών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Δ/ση Δασών Πρέβεζας, Κτηματική Υπηρεσία Πρέβεζας, στις Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Πρέβεζας, τον Δήμαρχο Μπαΐλη Χρήστο τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και τα ΜΜΕ, δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στην κατασκευή τσιμεντένιων αποδυτηρίων και οποιονδήποτε άλλων μη σύννομων κατασκευών του έργου.

Θεωρούν επίσης σκόπιμη μια άμεση σύσκεψη εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να αποσαφηνιστεί ποιες τελικά παρεμβάσεις θα γίνουν, επιμένοντας στην σύνταξη δασικής διαχειριστικής μελέτης για το περιαστικό δάσος της Κυανής Ακτής.

“Η ΠΕΠ (σύλλογος Περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας) μετά την τακτική γενική συνέλευση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 25/02/2015, η Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας για τη διάσωση της Κυανής Ακτής έπειτα από τη συνέλευσή της που έγινε το Σάββατο 28/02/2015 και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (τοπική επιτροπή Πρέβεζας) επίσης έπειτα από συνέλευσή της, έχοντας επεξεργαστεί όλα τα νέα δεδομένα και έγκυρες πληροφορίες από τον ΕΟΤ για το θέμα της Κυανής Ακτής, δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στην κατασκευή τσιμεντένιων αποδυτηρίων και οποιονδήποτε άλλων μη σύννομων κατασκευών του έργου «Διαμόρφωση χώρων Κυανής Ακτής – Παντοκράτορα».

Έχοντας ήδη καταθέσει αναλυτικά το σκεπτικό και τις προτάσεις μας για το έργο αυτό, τα οποία επισυνάπτουμε εκ νέου ΠΕΠ, ΑΣΠΠ και ΕΛΛΕΤ.

Στα πλαίσια της νομιμότητας που πρέπει να τηρηθεί για την ολοκλήρωση του έργου έχουμε προτείνει και επιμένουμε για την άμεση έναρξη της διαδικασίας ανάθεσης και σύνταξης Δασικής Διαχειριστικής Μελέτης για το περιαστικό Δάσος της Κυανής Ακτής, σύμφωνα με τη Δασική Νομοθεσία.

Θεωρούμε σκόπιμο και επιτακτικό την άμεση σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, με ευθύνη του Δήμου Πρέβεζας, ώστε να αποσαφηνιστεί ποιο ακριβώς έργο θα εκτελεστεί.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ