Αντίθετες οι Περιφέρειες στην Κυριακάτικη λειτουργία

AGORA IOANNINAΤην αντίθεσή της στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Σύμφωνα με την ΕΝΠΕ «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που η αγορά επιχειρεί να βρει τρόπους να σταθεί στα πόδια της, τέτοιες αυθαίρετες αποφάσεις – παρά τα συμφωνηθέντα με τους παράγοντες της αγοράς – δεν ωφελούν αλλά βλάπτουν την όλη προσπάθεια».

 

Παράλληλα καλεί την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να ξεκινήσει διάλογο με την ΕΣΕΕ ώστε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των παραγόντων του κλάδου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος δεν θα έρθει με τις προχειρότητες και τις αυθαίρετες προσεγγίσεις των ηγεσιών των Υπουργείων που έχουν τη συνευθύνη.

» Ο ειλικρινής διάλογος με όλους τους παράγοντες της αγοράς και η συναίνεση είναι απαραίτητοι όροι για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με αποφάσεις στο «γόνατο» ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ