Ανοιχτή σύσκεψη για την κατάσταση στο Νοσοκομείο

ARTA NOS ERGAZOMΤραγικές είναι οι ελλείψεις που σημειώνονται στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Άρτας. Ο Σύλλογος εργαζομένων που καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη σήμερα Τετάρτη, στις επτά το απόγευμα, περιγράφει την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:

«Θα αφήσουμε την υγεία μας να κινδυνεύει; Στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας έχουμε: Ελλείψεις γιατρών για την ασφαλή λειτουργία κλινικών, τμημάτων και Κέντρων Υγείας. Ελλείψεις υλικών και φαρμάκων. Κλείσιμο κλινικών. Μη λειτουργία αξονικού τομογράφου. “Κλειστό” Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης (πρώην ΚΑΑΚΥ ΑΜΕΑ). Περικοπή στη σίτιση και θέρμανση ασθενών. Απλήρωτους εργαζόμενους στα όρια των αντοχών τους. Το νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας είναι στόχος. Το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, τα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας καταρρέουν. Η πολίτικη της κυβέρνησης απόλυτα υποτασσόμενη στις επιταγές της τρόικας διαλύει την δημόσια δωρεάν υγεία, αποκλείει τη πρόσβαση του λαού στα δημόσια νοσοκομεία.

 

Δεν θα επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στο θάνατο. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας η πρόσβαση στη δωρεάν περίθαλψη και υγεία. Έχουμε δικαίωμα να έχουμε στη πόλη μας νοσοκομείο, Κέντρα υγείας, δομές ψυχικής υγείας, ΚΕΦΙΑΠ. Αυτό το δικαίωμα πρέπει όλοι μαζί να το υπερασπιστούμε.

Καλούμε όλους τους πολίτες, συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, συλλογικότητες, εργαζόμενους του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας σε ανοιχτή σύσκεψη για συντονισμό και δράσεις την Τετάρτη 24 Απρίλη 2013 στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ