Ανοιχτές πληγές από το κύμα κακοκαιρίας

PREBEZA ZHMIES1Ανοιχτές παραμένουν οι πληγές στην περιοχή της Πρέβεζας από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών. Οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις συνεχίζονται στο δρόμο του Μύτικα ενώ η  ρωγμή κατά μήκος του δρόμου κάνει αδύνατη την διέλευση των οχημάτων, ακόμη και πεζών από το συγκεκριμένο σημείο.

H εικόνα που παρουσιάζει  η παραλιακή ζώνη  της τοπικής κοινότητας είναι  πρωτόγνωρη  κι έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους οι οποίοι  μένουν στην παραλιακή ζώνη. Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δημήτρης Κατσιπανέλης οι τεχνικές υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η κατάσταση. «Εκείνο που προέχει είναι να διευθετηθούν τα όμβρια ύδατα έτσι ώστε να σταματήσει να επιβαρύνεται το συγκεκριμένο σημείο» αναφέρει ο κ. Κατσιπανέλης, σημειώνοντας ότι σε επόμενη φάση θα  δρομολογηθεί   ολοκληρωμένη παρέμβαση σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο το οποίο αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα διάβρωσης. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης έχει ήδη  ενημερώσει εγγράφως τις αρμόδιες αρχές για το πρόβλημα, ενώ χθες βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να έχει επαφές και για το συγκεκριμένο θέμα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις  απαιτούνται τουλάχιστον 500 χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση του δρόμου ποσό που όμως είναι πολύ πιθανό να   αυξηθεί αφού  οι ζημιές  μεγαλώνουν μέρα  με την ημέρα.

 

Με προβλήματα συνεχίζει να διεξάγεται η κυκλοφορία στον δρόμο μεταξύ Ριζών και Χειμαδιού,  μετά την καθίζηση  που σημειώθηκε στο οδόστρωμα το  Σάββατο. Τα μηχανήματα του Δήμου βρέθηκαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή, πραγματοποιώντας εργασίες για τη διευθέτηση του δρόμου προκειμένου να γίνει δυνατή τουλάχιστον η κυκλοφορία  επιβατηγών αυτοκινήτων  ανάμεσα στις δύο τοπικές κοινότητες. Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος της  δημοτικής  ενότητας Ζαλόγγου Παντελής Μπαρτζώκας σε συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες  καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να   ξεκινήσουν  το συντομότερο  δυνατό (πιθανότατα και σήμερα Τρίτη) τα δρομολόγια των λεωφορείων. Ο κ.Μπαρτζώκας ευχαριστεί  όλους όσοι συνέβαλλαν στην προσπάθεια για την αποκατάσταση του δρόμου και ιδιαίτερα το τοπικό  συμβούλιο του Χειμαδιού και τον πρόεδρο Σπύρο Παππά, το Τμήμα Τροχαίας για την συμβολή της στη διευθέτηση της κυκλοφορίας  καθώς και τους χειριστές των μηχανημάτων   του Δήμου για την πολύωρη προσπάθεια  που κατέβαλλαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ