Ανοίγει ο δρόμος ιδιωτικοποίησης της Ψαραγοράς

PSARAGORA ARTAΟλοταχώς σε ιδιώτες φαίνεται πως οδεύει πλέον η Ψαραγορά της Άρτας. Τα περίφημα «Ψαροπλιά» δεν χαρακτηρίστηκαν διατηρητέο μνημείο, καθώς επί δύο χρόνια που ανέμενε το  Κεντρικό Συμβούλιο κανένας δεν μερίμνησε να συμπληρώσει τον φάκελο με τα επιπλέον στοιχεία που είχαν ζητηθεί.

Έτσι αυτό που αποτελούσε αίτημα μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας κατέληξε στις καλένδες και ο δρόμος για να καταλήξει μια περιοχή φιλέτο σε ιδιώτες «επενδυτές» είναι πλέον ορθάνοιχτος.

Άλλωστε αυτό σχεδιάζονταν από το Δήμο Άρτας προ τριετίας και τότε σκόνταψε στην εκκίνηση της διαδικασίας για κήρυξη της ψαραγοράς ως διατηρητέου μνημείου.

Ο χώρος σήμερα είναι πλήρως εγκαταλειμμένος και τα κτίρια έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

 

Από την πλευρά του Δήμου δεν έχει εκπονηθεί καμία μελέτη για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής, άλλωστε αυτή μπορεί να γίνει και χωρίς μελέτη, όπως φρόντισε να κάνει γνωστό ο δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης.

Γιατί μπορεί να θέλησε να διασκεδάσει τους φόβους για παράδοση του χώρου σε ιδιωτικά συμφέροντα όμως με τις δηλώσεις του έκανε σαφείς και τις προθέσεις του και την άποψη που έχει για την αξιοποίηση των κτιρίων.

Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Παπαλέξη:

«Δεν απαιτείται καμία μελέτη. Από τη στιγμή που πλέον είναι δικό μας. Σας λέω το εξής απλό. Νοικιάζω ένα μαγαζί από αυτά για να γίνει ένα παραδοσιακό καφενεδάκι, και το δίνω όπως είναι σήμερα. Δεν θα έρθει κάποιος για να το νοικιάσει και να το φτιάξει; Να επενδύσει τέσσερις με πέντε χιλιάδες ευρώ για να το φτιάξει; Χρειάζεται να κάνω μελέτη; Χρειάζεται να κάνω τίποτα; Μπορώ να φτιάξω μια απλή μελέτη εδώ με την υπηρεσία του Δήμου για το πώς θέλω να είναι. Άρα το νοικιάζεις εσύ κύριε τάδε, μπαίνεις μέσα και αναλαμβάνεις να το φτιάξεις αναδεικνύοντας την πέτρα, κάνοντας ένα αρμολόϊ, ή  μια αμμοβολή, θα βάλεις και μια ξύλινη πόρτα με βάση το σχέδιο που θα σου δώσουμε, να βάλεις και τη στεγούλα σου από πάνω και τελείωσε. Και δεν επενδύει καμία δραχμή ο Δήμος, διότι αν μπω σε αυτή τη λογική να επενδύσει ο Δήμος καμιά πεντακοσαριά χιλιάδες ευρώ, με συγχωρείτε αλλά δεν έχει ο Δήμος να επενδύσει τόσα χρήματα εκεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ