Ανοίγει και πάλι για το κοινό το θεατράκι του Κάστρου

teatraki kastro

teatraki kastroΤο Θεατράκι στο Κάστρο της Άρτας ανοίγει ξανά τις πύλες του… Ο Δήμος Αρταίων προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έλαβε πιστοποιητικό πυρασφάλειας και βεβαίωση στατικής επάρκειας της κερκίδας που μέχρι σήμερα, δεν υπήρχαν.

Το Θέατρο του Κάστρου λειτουργούσε με την ευθύνη του κάθε δημάρχου, χωρίς να έχει τα απαραίτητα παραστατικά.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, αρνήθηκε να συναινέσει σε επιλογές λανθασμένες και μετά από πολλές συζητήσεις και προτάσεις, κατέληξε στις σωστές παρεμβάσεις που θα έπρεπε να γίνουν στο χώρο, με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογίας, ώστε να αδειοδοτηθεί το Θέατρο του Κάστρου και να είναι ασφαλής η λειτουργία του.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις που έγιναν, ελήφθησαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πυροπροστασίας, οι κερκίδες εμποτίστηκαν με ειδικό υγρό, ώστε να μην μπορεί το ξύλο να πιάσει φωτιά, τοποθετήθηκαν φωτιστικά ασφαλείας και πυροσβεστικές φωλιές, ώστε να υπάρχει πάντα νερό στο χώρο, προκειμένου το Θεατράκι να είναι απολύτως ασφαλές για τους πολίτες και μην ελλοχεύει ο κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς. Με πιστοποιητικό πυρασφάλειας και βεβαίωση στατικής επάρκειας της κερκίδας, το Θέατρο ξεκινά την επαναλειτουργία του.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος χώρος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφαιρώντας το πατάρι, με αποτέλεσμα να είναι επισκέψιμος ο χώρος των κελιών για διάφορες πολιτιστικές χρήσεις.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ