Ανθισμένη πλατεία, πιο όμορφη πόλη

anthismeni plateia

anthismeni plateiaΜήνυμα για μια πιο όμορφη πόλη έστειλαν προς δημοτική αρχή και πολίτες οι Paguristas, μέσα από τη διπλή δράση τους που οργάνωσαν στην κεντρική πλατεία, αλλά και στην πύλη Ιωαννίδη.

Παλιά και νέα μέλη της ανοιχτής εθελοντικής ομάδας κατάφεραν να δώσουν χρώμα στη γκρίζα πλατεία, με σύνθημα «Αρκετά παρέμεινα ταράτσα. Πότε μπορώ να γίνω μια ανθισμένη πλατεία;».

«Όπλα» τους οι πολύχρωμες ομπρέλες που φιλοξένησαν λουλούδια, σε μια προσπάθεια να καταδειχθεί πως ο χώρος που μετά την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ μπορεί να γίνει πιο όμορφος έστω και με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις.

Με το τέλος της εκδήλωσης τα λουλούδια – προσφορά της Agromarket ΚΟΛΟΒΟΣ – μοιράστηκαν στους περαστικούς.

anthismeni plateia2Παράλληλα, οι Paguristas ανέλαβαν δράση και για ένα ακόμη ζήτημα, αυτό των βανδαλισμών σε μνημεία, θέμα το οποίο έχουν αναδείξει και στο παρελθόν με άλλες δράσεις τους, όπως ο καθαρισμός της Πύλης Ιωαννίδη στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Αγγέλου και Χαρ. Τρικούπη.

Μέλη της ομάδας διένειμαν flyers – προσφορά του βιβλιοπωλείου ΠΡΟΚΟΣ – με το μήνυμα «Προτιμάς την τέχνη… ή τον βανδαλισμό, αντιδιαστέλλοντας τα καλαίσθητα γκράφιτι σε σημεία της πόλης με τους βανδαλισμούς μνημείων.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ