Ανησυχία για το μέλλον της Μεταλλουργικής

MANTASΚλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων αποτελούμενο από τον βουλευτή ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΝΤΑ και τους Κώστα Λούκα, Δημήτρη Σιώρο, Άρη Σπέγγο και Κώστα Τζιόβα επισκέφθηκαν στο Κεφαλόβρυσο τις εγκαταστάσεις της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνομίλησε για το παρόν και το μέλλον της ΜΒΗ, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Ντιναλέξη , τον Δντή κ.Αδάμο, με τον Πρόεδρο των εργαζομένων , ενώ επισκέφθηκε τα γραφεία και τον χώρο παραγωγής της Εταιρίας.

Ο βουλευτής και το κλιμάκιο τού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έτυχαν ολοκληρωμένης ενημέρωσης από τα στελέχη της ΜΒΗ , μιας εταιρίας θυγατρικής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ με στόχο την πώληση τους. Τα στελέχη της εταιρίας τόνισαν την καλή οικονομική κατάσταση της ακριτικής βιομηχανίας, την αξιόλογη θέση της στο διεθνή χώρο καθώς και την μοναδικότητά της καθώς μόνον αυτή κατασκευάζει  νομίσματα ,κάλυκες και δίσκους γα τα εργαστήρια λαϊκής τέχνης.

Επίσης γύρω από την εταιρεία υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες και στην περιοχή αλλά και γενικότερα (π.χ. μεταφορές) οι οποίες είναι κρίσιμες ιδιαίτερα σε μια περίοδο ύφεσης. Τόνισαν ότι η εταιρεία είναι έτοιμη σε μία αποκλειστική συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας να ανοίξει «πανιά» για τις διεθνείς αγορές(πράγμα που ήδη γίνεται ,αλλά σε μικρότερη κλίμακα) και να διεκδικήσει «δουλειές» που μπορεί πραγματικά να φέρουν σημαντική δραστηριότητα στην εταιρία. Σημαντική δυνατότητα μπορεί να δοθεί εάν λειτουργήσει ξανά χυτήριο  και γενικά γίνουν στοχευμένες επενδύσεις σε τμήματα του εργοστασίου έτσι ώστε να αποκτηθούν νέες παραγωγικές δυνατότητες. Από την πλευρά των εργαζομένων τονίσθηκε ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις σε μια τέτοια παραγωγική μονάδα, δημιουργώντας διαφορετικές ταχύτητες σε εργαζόμενους με ομοειδή απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα κόβεται και το ανθυγιεινό επίδομα.

 

  Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε ότι η ΜΒΗ είναι μια υγιής και παραγωγική επιχείρηση, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί και να προσφέρει πολλά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της  περιοχής και της χώρας. Η προσπάθεια πιθανής ιδιωτικοποίησής της ή εγκατάλειψής της  θα καταλήξει στο κλείσιμό της, με όλες τις συνέπειες.  Η χώρα έχει ανάγκη από τέτοιες μοναδικές επιχειρήσεις ,γιατί μόνο έτσι θα βρεθούμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Ειδικά  για την ΜΒΗ  η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  τόνισε ότι η παρουσία της στο ακριτικό Κεφαλόβρυσο  δίνει δουλειά, ζωή και προοπτική στους κατοίκους του Πωγωνίου για αυτό και όλες οι κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής και οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας  χρειάζεται να υπερασπίσουν την προοπτική της επιχείρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μέσα και έξω από τη Βουλή θα υπερασπίσει σταθερά το μέλλον της Μεταλλουργικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ