Ανενόχλητα τα κοπάδια σε Κασσώπη και Ζάλογγο

zaloggo1

zaloggo1Εικόνες ντροπής είναι αυτές που αντικρίζουν δεκάδες επισκέπτες, τόσο στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης όσο και στο Ζάλογγο. Κοπάδια ζώων βρίσκουν όχι μόνο τροφή ανάμεσα στα αρχαία μνημεία, αλλά ακόμη και στέγη στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου!

Ακόμη και ο δρόμος προς το μνημείο του Ζαλόγγου, σύμβολο για την περιοχή, έχει γίνει αδιάβατος, από τις ακαθαρσίες των ζώων που είναι ολόκληροι σωροί.

 

Το πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με τα κοπάδια αιγοπροβάτων αλλά και βοοειδών να βόσκουν ελεύθερα.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, παρά τις περιφράξεις που επιχειρήθηκαν κατά διαστήματα, στάθηκε αδύνατο να εμποδιστεί η είσοδος των ζώων, τα οποία πέρα από τις ακαθαρσίες που αφήνουν, συχνά προκαλούν και ζημιές στα αρχαία μνημεία.

zaloggo2Φυσικά η διέλευση και ο σταυλισμός ζώων εντός αρχαιολογικού χώρου με παραβίαση των υφιστάμενων περιφράξεων απαγορεύεται και από την αρχαιολογική νομοθεσία. Όμως αυτό δεν φαίνεται να αφορά τους ιδιοκτήτες των κοπαδιών!

Έτσι οι επισκέπτες μαζί με τα αρχαία ή το μνημείο του Ζαλόγγου βλέπουν και τα κοπάδια που κινούνται ανενόχλητα, σε χώρους που θα έπρεπε να προστατεύονται από όλους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ