Ανατέλλει και πάλι η τρανσέρα στη Γωνιά

GONIA LIMANIΜόνο για καλό δεν φαίνεται ότι είναι η σύσκεψη που έχει συγκαλέσει για την ερχόμενη Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος και στην οποία έχουν κληθεί οι φορείς του Νομού Θεσπρωτίας.

Το αντικείμενο της σύσκεψης είναι τα έργα της τρίτης φάσης του λιμανιού, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την περιβόητη τρανσέρα.

 

Το συγκεκριμένο έργο, που ισούται με περιβαλλοντική καταστροφή για την Ηγουμενίτσα, φάνηκε να εγκαταλείπεται, μετά τις σχετικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί προ έτους περίπου, με τη συνδρομή του τότε αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη.

Όμως όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση εκείνη φαίνεται πως σκοντάφτουν στην πράξη. Προ ημερών άλλωστε η κατασκευάστρια εταιρία επιχείρησε αιφνίδια να εγκαταστήσει μηχανήματα στη Γωνιά, γεγονός που αποτράπηκε μετά την κινητοποίηση των φορέων της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το σενάριο να εξευρεθούν αδρανή από την κατασκευή του δρόμου προς την Πλαταριά φαίνεται να ναυαγεί κι έτσι η κατασκευή της τρανσέρας επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα με αξιώσεις.

Με βάση αυτά τα δεδομένα πραγματοποιείται η σύσκεψη της Παρασκευής στην οποία έχουν κληθεί οι φορείς της Θεσπρωτίας και ο τοπικός βουλευτής ενώ αναμένεται να παραστεί και ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ